Замість Верещук: уряд призначив начальника ГУР Буданова головою штабу з питань військовополонених

Замість Верещук: уряд призначив начальника ГУР Буданова головою штабу з питань військовополонених

Україський Уряд призначив начальника ГУР Кирила Буданова головою Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими.

Про це інформує Генеральний Штаб ЗСУ у Facebook.

Як зазначили у Генштабі, відповідне рішення ухвалив Кабінет міністрів України.

Там додали, що відтепер Головне управління розвідки Міноборони разом з СБУ опікуватиметься питаннями військовополонених, зокрема, й обміну.

У ГУР повідомили, що для збору та узагальнення даних про військовополонених, загиблих, зниклих безвісти, незаконно затриманих окупантами, у тому числі – і з-поміж мирного населення з обох сторін воєнних дій в Україні діє Національне інформаційне бюро.

Процедура звернень для родичів військовополонених залишається незмінною. Звернутися на "Гарячу лінію" Національного інформаційного бюро можна за коротким номером 1648 або 380 44.

Своєю чергою міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук закликала мешканців з тимчасово окупованих територій переїжджати в підконтрольні регіони. 

Знаю, що це непросто, але знаходьте шляхи та можливості. Бо, зрештою, йдеться про вашу безпеку й долю вашу та ваших дітей, – сказала вона.

Тим, хто залишається під окупацією, міністерка не радить брати російський паспорт. 

Знаю, що це може бути непросто, але в довгостроковій перспективі російське громадянство створить вам більше проблем, ніж вигоди. Отже, не беріть російські паспорти, не залишайтеся в окупації! – заявила Верещук.

Нагадаємо, раніше жителі окупованого Мелітополя вийшли на мітинг.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Loading...
Load next