Туреччина не братиме з Литви гроші на "Байрактар" для України: на що підуть зібрані кошти (відео)

Туреччина не братиме з Литви гроші на "Байрактар" для України: на що підуть зібрані кошти (відео)
Туреччина пообіцяла максимально швидко доставити Bayraktar до Литви. Йдеться приблизно про 3 тижні.

У Литві відомий телеведучий Андрюс Тапінас  за три дні зібрав 5 мільйонів євро, щоб придбати "Байрактар" для українських військових. У Туреччині акцію литовців оцінили і вирішили віддати безпілотник безплатно.

Про це повідомив литовський телеведучий, передає ПравдаТУТ News.

Туреччина вражена рішучістю маленького литовського народу у бажанні допомогти Україні, і що їм вдалося зібрати гроші, а слово "Bayraktar" уже кілька днів чують у всьому світі. Тому Туреччина та виробник Baykar вирішили подарувати Литві бойовий безпілотник "Bayraktar TB2" з усією оптикою. Точна ціна не оголошена, але вона, безумовно, більша за один або кілька мільйонів євро, — зазначив Тапінас.

Таким чином, Литві потрібно буде заплатити лише 1,5 мільйона євро, щоб повністю озброїти Bayraktar найкращими боєприпасами. Решту грошей переведуть на гуманітарні, оборонні, логістичні потреби та проєкти з відновлення українських міст.

За його словами, Туреччина пообіцяла максимально швидко доставити Bayraktar до Литви, можливо протягом трьох тижнів.

Нагадаємо, "Байрактари" допомагають українським захисникам знищувати ворогів. Так, На півдні України безпілотник ЗСУ «Байрактар» знищив два танки російських окупантів.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Loading...
Load next