Відтепер без Пушкіна, Чехова та Блока: зі шкільної програми вилучать твори російських та радянських авторів

Відтепер без Пушкіна, Чехова та Блока: зі шкільної програми вилучать твори російських та радянських авторів

Робоча група Міністерства освіти і науки оновила зміст навчальних програм для 6-9 класів та 10-11 класів. Зі шкільної програми зарубіжної літератури будуть вилучені твори російських та радянських авторів.

Про це йдеться у рішенні робочої групи МОН. 

Зазначається, що зі шкільних програм зарубіжної літератури будуть вилучені твори понад 40 російських та радянських письменників, поетів, прозаїків та митців. Вилучені твори будуть замінені творами зарубіжних письменників відповідно до літературного процесу та з урахуванням вікових особливостей учнів.

Відтепер українські школярі не вивчатимуть творчість Олександра Пушкіна, Івана Крилова, Антона Чехова, Михайла Лермонтова, Михайла Булгакова, Льва Толстого, Івана Тургенєва, Івана Буніна, Осипа Мандельштама, Віктора Некрасова, Олександра Блока, Федора Достоєвського, Олександра Грибоєдова. 

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українські випускники зможуть скласти ЗНО у Словенії.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
У МОН заявили, що українські школи самостійно вирішуватимуть, коли завершувати навчальний рік У МОН заявили, що українські школи самостійно вирішуватимуть, коли завершувати навчальний рік
Школи можуть продовжити навчальний рік у червні через карантин, однак адміністрації українських шкіл будуть самостійно вирішувати коли завершувати навчальний рік для учнів.
Loading...
Load next