У Новому Роздолі виявили рідкісних червонокнижних змій (відео)

У Новому Роздолі виявили рідкісних червонокнижних змій (відео)
Як зазначили у Стрийському райуправлінні ДСНС, йдеться про полоза лісового.

Червонокнижна знахідка: рідкісних півтораметрових змій виявили у Новому Роздолі. Одного – на території дитсадка, іншого – на дамбі озера Барвінок. Як зазначили у Стрийському райуправлінні ДСНС, йдеться про полоза лісового.

Цей рідкісний для України середземноморський вид плазунів, перебуває під особливою охороною держави та Бернської конвенції. Охоче засиляє покинуті будівлі. Він ніколи першим не нападає на людину, вкусити може тоді, коли на нього наступили, торкнулися його рукою або ж коли він не має шляху для втечі

 

Останні роки 2-3 їх стало більше. Я отакого 2 роки тому ловив у Львові – витягував із днища автомобіля. Потім у Стрию в парку знайшли одного вбитого, - розповідає Тарас Гринчишин, голова Львівського відділення Українського герпетологічного товариства. 

Це не є випадкові знахідки в Стрию. У Львові ще може бути випадковість, могла залізти десь в автомобіль, в капот, бамер, приїхати. А в Стрию скоріш за все є популяція, бо навіть вчора дзвонила жінка знов у тому самому парку, знову змія, - додав - Тарас Гринчишин.

Зауважимо, що лісовий полоз не є отруйним, у разі укусу радять просто обробити рану будь-яким антисептиком.  

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Олімпійські зустрічі 2020: гімнастка Погранична про Токіо та плани на майбутнє (відео) Олімпійські зустрічі 2020: гімнастка Погранична про Токіо та плани на майбутнє (відео)
Христина Погранична - українська гімнастка, фіналістка Олімпійських Ігор у Токіо, срібна призерка ІІІ-х літніх Юнацьких Олімпійських ігор у Буенос-Айресі, абсолютна чемпіонка XVII Всесвітньої літньої Гімназіади 2018-го, чемпіонка України серед юніорів з художньої гімнастики 2017 і 2018 років. Спортсменка поділилася своїми враженнями від Олімпіади-2020. Розповіла про травми, прикрі інциденти під час змагань та мотивацію під час складних моментів.
Військові священники зі Львівщини вирушили на передову із великодніми частуваннями (відео) Військові священники зі Львівщини вирушили на передову із великодніми частуваннями (відео)
Освятивши великодні страви, у Вербну неділю після святкової літургії капелани 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади вирушили на Схід в зону ООС. Вони хочуть не тільки підтримати і допомогти нашим військовикам у такий нелегкий час, але й передати їм частинку сімейного тепла з мирної території нашої батьківщини.
Життя навприсядки: у Львові хірурги поставили на ноги 57-річного чоловіка (відео) Життя навприсядки: у Львові хірурги поставили на ноги 57-річного чоловіка (відео)
Тривалий час Ігор жив на горищі та постійно перемерзав, а пересувався у напівзігнутому стані. З часом його ноги припинили розгинатися взагалі.
Loading...
Load next