Захисники Маріуполя живі, робота над їх звільненням не зупиняється – Єрмак

Захисники Маріуполя живі, робота над їх звільненням не зупиняється – Єрмак

Головне управління розвідки Міністерства оборони України продовжує займатися питанням звільнення українських захисників Маріуполя, а також двома британцями і громадянином Марокко, яких росіяни захопили в полон і погрожують стратити. Повідомив голова Офіс президента Андрій Єрмак в інтерв'ю виданню "Лівий берег".

Єрмак наголосив, що про деталі краще знає ГУР, але підтвердив, що це питання постійно на контролі. 

Голова ОП не зміг сказати, в яких умовах утримують полонених "азовців" і якими можуть бути строки повернення захисників Маріуполя додому.

Непросте питання, займаємося. Сьогодні це головне завдання, в тому числі ГУРу. 

Знаємо, що вони живі. Що стосується умов, це питання теж відстежується. Сказати чітко, в яких вони умовах, ми наразі не можемо. Але ми точно знаємо, що вони живі.

ГУР постійно тримає це на контролі, з деякими з них є зв’язок, і процес щодо їх звільнення не зупиняється ні на годину. Я дуже сподіваюсь, що наразі він ввійде в свою активну фазу, і ми почнемо повертати наших героїв до України.

За словами Єрмака, ГУР брав участь і в процесі виходу бійців із заводу "Азовсталь", а Офіс президента був детально поінформований.

Голова ОП наголосив, що перемовини і консультації ще тривають, а зайва інформація може завдати шкоди процесу.

Я знаю точно, що завданням на першому етапі було збереження життя наших героїв. Це завдання ГУР виконало. Сьогодні вони займаються другим етапом – їх поверненням. І всі деталі, я думаю, вони зможуть чітко розповісти. 

Також, гадаю, ви знаєте, що почався процес повернення тіл наших загиблих героїв. На сьогодні це вже більш як 200. Проводиться експертиза, і це теж дуже важливо, щоб рідні і родина могли отримати і поховати загиблих.

На запитання, що буде, якщо росіяни знехтують домовленостями і почнуть виносити вироки полоненим, як це зробили з двома громадянами Великої Британії й одним громадянином Марокко, Єрмак відповів: "ГУР, між іншим, також займається цим питанням – і британцями, і громадянином Марокко".

Позиція глави держави не змінилася. Він сказав, що якщо з цими людьми щось станеться, про будь-які перемовини можна буде забути. Він про це говорив, коли вони були там, і продовжує займати цю позицію, поки вони не повернулися до нашої країни. 

Ми розуміємо, що це елемент шантажу і "підняття ставок" з боку рф. Але давайте дочекаємося результату.

Нагадаємо, що "Тиха" евакуація триває: з Лисичанська вивезли 19 мешканців.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
У Маріуполі постраждалі від отруйної речовини перебувають у задовільному стані – міськрада (відео) У Маріуполі постраждалі від отруйної речовини перебувають у задовільному стані – міськрада (відео)
У Маріуполі окупанти використали проти військових та цивільних отруйну речовину невідомого походження.
В окупованому Криму засудили українського військового до трьох років колонії В окупованому Криму засудили українського військового до трьох років колонії
Сьогодні, 21 квітня, підконтрольний окупаційній владі так званий «Джанкойський районний суд» виніс незаконний вирок українському військовослужбовцю Євгенію Добринському.
Радник голови МВС заявив, що українці ніколи не здадуть Маріуполь Радник голови МВС заявив, що українці ніколи не здадуть Маріуполь
Денисенко заявив, що окупанти знищують громадянську інфраструктуру та вбивають місцевих у Маріуполі.
Loading...
Load next