путін, можливо, натякає, що російські війська на Донбасі мають взяти оперативну паузу - Інститут вивчення війни

путін, можливо, натякає, що російські війська на Донбасі мають взяти оперативну паузу - Інститут вивчення війни

Слова російського диктатора про те, що окупаційні війська в Луганській області мають "відпочити та наростити свої бойові можливості", можуть свідчити про наказ російського президента цим підрозділам взяти оперативну паузу. Заявив у своєму останньому зведенні про ситуацію на фронті американський Інститут вивчення війни (ISW).

За оцінкою експертів ISW, "публічні заяви путіна, ймовірно, говорять про його стурбованість щодо стану військ на тлі періодичних скарг у росії про те, як із ними поводяться".

Інститут вивчення війни наголошує, що військовослужбовці, які воювали у Сєвєродонецьку та Лисичанську, швидше за все, справді потребують значного відпочинку та переозброєння, перш ніж зможуть відновити повномасштабні наступальні дії.

Проте не зрозуміло, чи погодиться російська армія піти на ризик і дати своїм, ймовірно, виснаженим військам таку оперативну паузу, якої буде достатньо для відновлення сил, - зазначають експерти ISW.

Нагадаємо, що російські ЗМІ вкотре запустили фейк: у ЗСУ немає потреби в примусовій мобілізації жінок.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Радник голови МВС заявив, що українці ніколи не здадуть Маріуполь Радник голови МВС заявив, що українці ніколи не здадуть Маріуполь
Денисенко заявив, що окупанти знищують громадянську інфраструктуру та вбивають місцевих у Маріуполі.
Loading...
Load next