Поліцейський разом з донькою виготовляє "глушники" для автоматів та передає на ЗСУ (відео)

Поліцейський разом з донькою виготовляє "глушники" для автоматів та передає на ЗСУ (відео)
Поліцейський зі Львівщини Віталій Панько у домашньому цеху виготовляє «глушники» для автоматів Калашникова 

Старенькі токарний та свердлильний станки у невеликому домашньому цеху – тут своє дозвілля проводить львівський поліцейський Віталій Панько. Співробітник групи реагування патрульної поліції Самбірського райвідділу допомагає армії. 

У вільний час від служби виготовляю ПБС – пристрої безшумної стрільби для автоматів Калашникова, — каже Віталій Панько, поліцейський. 

Вперше за цю справу Віталій взявся ще у 2014-му.  

Знайомий полковник був на пенсії і коли почалася АТО, він попросив мене зробити пристрої безшумної стрільби. Прислав 1 зразок, який хтось десь придумав, зробив теж у таких умовах, як ми. І я розібрав, подивився і ми з токарем Михайлом встали, попробували і зробили, — каже Віталій Панько.

Бійці на передовій випробували їх та схвалили. Далі ці «глушники» допомагали захисникам Донецького та Луганського аеропортів, Авдіївки, Дебальцевого. У 2022 році, з початком повномасштабної військової агресії, довелося знову взятися за справу, ба більше – з власними корективами.   

Невеликі в нас можливості, але ми придумали своє креслення, взяли щось від американців і розробили отакий зразок, який я зараз відправляю хлопцям на передову, — Віталій Панько.

До слова, на виготовлення одного «глушника» йде до 10 годин. А допомагає Віталію у цьому його донечка Вікторія. 

Власне креслення правоохоронцеві допоміг розробити його наставник – місцевий токар Михайло. Віталія називає вправним учнем. 

Раз показав і все, він вже розуміє, вже робить, вже помагає. Так, в середньому, скажемо, він робить те, що може робити майстер. Нашим хлопцям треба допомагати, на війну, хто як не ми?, - Михайло Токар, наставник Віталія 

Таку ініціативу поліцейського підтримують і його колеги. Віталій переконаний: навіть незначна, на перший погляд, допомога кожного є неабияким внеском у перемогу.  

Воно, мені здається, небагато, ну, скільки там тих ПБСів, ну ніби 100, а в нас таке тисячне військо. Але якщо я б зробив 100, а хтось би зробив ще 100, ще би пару осіб зрозуміли по 100 – самі розумієте, що разом ми – сила!

Підтримай нас на Patreon: https://www.patreon.com/pravdatutlviv  

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
У ніч на неділю Україна перейде на літній час
Вночі, Україна в ніч на 28 березня перейде на літній час, годинники переведуть на годину вперед. Тому українці спатимуть на годину менше.
"Це капля в морі": що думають українські ФОПи про карантинні виплати від держави (Відео) "Це капля в морі": що думають українські ФОПи про карантинні виплати від держави (Відео)
Влада проявила «турботу», виділивши ФОПам, які зазнали збитків через пандемію по 8 тис грн. Підприємці вважають це каплею в морі та піаром.
Львів повинен знати своїх "героїв": що відомо про контрабандистів Івана Бокало та Володимира Дідуха Львів повинен знати своїх "героїв": що відомо про контрабандистів Івана Бокало та Володимира Дідуха
РНБО оприлюднило імена ТОП-10 українських контрабандистів, зокрема під дію санкцій потрапили двоє львів'ян - Іван Бокало та Володимир Дідух.
Loading...
Load next