росія застосовує в Україні тактику "випаленої землі" - Центр протидії дезінформації

росія застосовує в Україні тактику "випаленої землі" - Центр протидії дезінформації

Російські загарбники за 5 місяців повномасштабного вторгнення в Україну атакували цивільні об’єкти в 60 разів частіше, ніж військові. Про це повідомляє Центр протидії дезінформації при РНБО.

Всупереч заяві путіна, що "по жодних цивільних об’єктах російська армія ударів не завдає", за 5 місяців війни росія атакувала цивільні об’єкти майже у 60 разів частіше, ніж військові. В цифрах це 17,3 тис. ударів по цивільних об’єктах і близько 300 - по військових. Насамперед окупанти завдають ударів по цивільній інфраструктурі міст, розташованих уздовж лінії фронту, - зазначають у Центрі протидії дезінформації.

Таким чином кремль розраховує, що обстріли спонукають місцевих жителів припинити опір та виступити проти "київського режиму". Ця тактика "випаленої землі" прийшла на зміну проваленій ставці російської армії на мобільні групи проникнення вглиб країни.

Відомо, що пошкоджено чи зруйновано понад 50% усього житлового фонду Маріуполя, Харкова, Чернігова, Бучі, Сєвєродонецька та Лисичанська. Кількість українців, які залишилися без даху, вже перевищує 3,5 млн осіб, або 8% населення країни.

По всій країні зазнали пошкоджень понад 830 закладів охорони здоров’я, 2 129 освітніх установ, понад 530 об’єктів культури та мистецтв.

Нагадаємо, що повітряна тривога у Москві: в одному з районів увімкнули сигнали тривоги (відео).

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Справа збитого МН17 над Донбасом: нідерландські слідчі готові приїхати в Україну Справа збитого МН17 над Донбасом: нідерландські слідчі готові приїхати в Україну
Група нідерландських прокурорів та слідчих готові приїхати в Україну для напрацювання кроків у справі збитого малазійського Боїнга МН17.
Росія розпочинає масштабні військові навчання на території окупованого Криму Росія розпочинає масштабні військові навчання на території окупованого Криму
Російські навчання відбудуться на 20 полігонах та триватимуть з 9 серпня до 15 вересня.
На Луганщині спостерігається гострий дефіцит питної води На Луганщині спостерігається гострий дефіцит питної води
У низці населених пунктів Луганської області воду подають не частіше ніж один раз на два дні. В деяких же районах постачання відбувається лише раз на тиждень.
Loading...
Load next