Львівські медики успішно прооперували 11-річного хлопчика із Сєверодонецька (відео)

Львівські медики успішно прооперували 11-річного хлопчика із Сєверодонецька (відео)
Львівські медики успішно виконали складну 9-годинну операцію 11-річному хлопчику із Сєвєродонецька, у якого через пухлину відмовили ноги.

Коли хвороба підкралась непомітно. Сім’я з Сєверодонецька евакуювалася з міста, коли їхній квартал накрило градом, а дім згорів. Як тільки вони приїхали до родичів на Хмельниччину, у 11-річного Лева раптово відмовили ноги. 

С сыном начались, наверно, за недели такие проблемы, за месяц и то он жаловался так, вот иногда боль в груди, по лопатками и отдавало  впереди там куда-то. Или в левую по-моему. Ну как то так это было, что я заметила когда нагрузки физические, сильные, тогда болит. Ми думали это миозит, - розповіла мама хлопчика.

Ще певний час лікарі не могли встановити діагноз, а вже згодом виявилось, що причиною всьому була пухлина. 

У меня спина сверху начала болеть. Я проснулся, не могу наклонить шею вниз, больно. Но вроде, потом прошло. А потом начало опять. Нога заболела, я в туалет сходить не мог нормально, - каже Лев, пацієнт.


 До медиків першого медоб'єднання Львова хлопчик потрапив вже у критичному стані, коли він вже не міг встати на ноги. Тому операцію потрібно було виконувати негайно. 

Як тільки вони звернулись до нас. Скинули інформаці про те, що у них є пухлина. Були сумніви чи це так званий абсцесс – скупчення запальної рідини чи гною там, чи це пухлина. Вони скинули інформацію і відразу змістили весь графік, щоб її вклинити в план операції, тому що такі діти стають пріоритетними відразу пухлини і максимально швидко їх прооперували, — пояснив Михайло Ловга, завідувач нейрохірургічного відділення Лікарні Св. Миколая Першого медоб’єднання Львова.

Одне з найскладніших оперативних втручань медики виконували близько 9 годин. Адже пухлина проростала у спинний мозок і важливо було не зачепити його важливих структур. І лікарям вдалося виконати цю операцію успішно. 

Ми провели хірургічне втручання – кістково-пластинну неанотомію, тобто добралися туди зі збереженням власних кісточок, забрали ту пухлину. Нам вдалося її повністю видалити і зараз він відновлюється після хірургічного втручання. Почувається краще. Є незначні покращення по рухах в нього і з контролем функції тазових органів, але звичайно ще далеко до ідеалу, будемо сподіватися що він зможе відновитися більше, — зазначив Михайло Ловга.

За два місяці після операції стан хлопчика значно покращився. Попри те, що він потрапив до лікарні повністю знерухомленим, зараз він вже може згинати та розгинати нижні кінцівки та з'явились активні самостійні рухи в колінному суглобі.  

 Це є дуже хороший результат. Ми йому провели певне обстеження для визначення власне прогнозу його функціональності, в тому числі і ходьби і ми його провели на 3-їй день і це були позитивні результати і його прогноз ходьби на сьогоднішній день при активному, хорошому, подальшому занятті складає 60-70%, а при такій пухлині це просто, це колосальні цифри для нього, — підсумував Сергій Худа, старший фізичний терапевт лікарні Св. Миколая Першого медоб’єднання Львова. 

 Надалі Леву як і з реабілітологом, так і самостійно потрібно виконувати певні вправи, щоб відновити функцію ніг. А поки він відновлюється, вже має певні бажання, що зробить, коли вийде з лікарні.

 Я помидоры очень хорошо ем. Я хочу посадить себе помидоры, виращивать их: На природе я хочу больше проводить время, — розповів Лев.

А це у нього точно вийде, адже за словами лікарів Лев дуже старанний пацієнт і  виконує всі завдання, які йому ставлять лікарі. 

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Всесвітній день недоношених дітей (відео) Всесвітній день недоношених дітей (відео)
Найменша дитинка, яку вдалось виходити медикам обласної лікарні народилась з вагою 480 грамів.
У Львівській лікарні на вул. Орлика прийняли вже понад 400 дітей зі Сходу України У Львівській лікарні на вул. Орлика прийняли вже понад 400 дітей зі Сходу України
Близько 100 ділей були госпіталізовані з опіками, переломами, осколковими пораненнями тощо.
У Полтаві колишня учениця підстрелила з арбалету двох вчителів (фото) У Полтаві колишня учениця підстрелила з арбалету двох вчителів (фото)
У Полтаві дівчина з арбалета поранила на території школи двох вчителів. Наразі травмованих вчителів госпіталізували до лікарні, про стан їхнього здоров'я наразі нічого не відомо.
Loading...
Load next