Всесвітній день недоношених дітей (відео)

Всесвітній день недоношених дітей (відео)
Найменша дитинка, яку вдалось виходити медикам обласної лікарні народилась з вагою 480 грамів.

Катерина зі своїм синочком Данилком прийшли у відділення патології недоношених новонароджених дітей Львівської обласної лікарні на черговий огляд. Медики цього маленького хлопчика вже знають добре і завжди радіють його візитам. Сьогодні – він уже цілком здоровий, проте колись йому довелось тут провести багато часу, адже народився передчасно – на 31 тижні вагітності. Працівникам медзакладу вдалось виходити немовлятко з вагою у майже півтора кілограми.   

Це найперші янголи охоронці наших діточок, які роблять просто неймовірну роботу. Кожен день рятуючи життя, рятуючи найдорожче. Для кожного з батьків і для країни загалом, -  Катерина, мати Данила. 

Вже 45 років у стінах обласної лікарні медики борються за життя кожного маленького пацієнта, який до них потрапляє.  

Не так давно якихось 20, 29 з лишнім років фактично така була думка в суспільстві чи варто їх виходжувати, рятувати, лікувати, вкладати шалені зусилля якщо можуть бути негативні наслідки. На сьогоднішній день так питання не стоїть і з 2007 року Україна перейшла на стандарти живонародження, які прийняті давно були в світі, - Зоряна Салабай, завідувачка відділення інтенсивної терапії новонароджених. 

З появою сучасних технологій, професійного обладнання та щоденній праці медиків, вдається виходити малюків з критично низькою вагою. Нині тут рятують діток від 22-23 тижня вагітності.

Найменшу дитинку ми врятували дівчинку 480 грам, яка мала при народженні 22-23 тижня вагітності. Це була дуже глибоко незріла крихітка. Вона мала дуже багато різних проблем, окрім незрілості. В неонатальному центрі вона знаходилася цілий рік. Пів року зокрема у відділенні інтенсивної терапії, тривалий період на штучній вентиляції легень. Було дуже багато заходів, але це наш великий успіх, - Зоряна Салабай. 

Зазначимо, що впродовж років відсоток передчасно народжених дітей залишається порівняно незмінним. Цей показник коливається до 5% серед усіх новонароджених.   

Дуже переживаємо і турбуємося про майбутнє наших пацієнтів, дуже тішимося нашими успіхами. Сьогодні в нас такий день, де багато батьків, діти яких виходжувались в нас це пам'ятають, як вони тут знаходилися ці діти і багато маємо відгуків від батьків з подяками і вони тішаться, присилають відео, дуже багато відео. Повідомлень, фотографії своїх дітей, - Леся Бонецька, лікарка-неонатолог відділення патології недоношених новонароджених дітей.

Дехто з них, ще до сьогодні допомагає розвивати відділення. До слова, нещодавно тут відкрили першу на Львівщині молочну кухню. 

Це був проєкт батьків наших дітей, які в нас лікувалися. Тобто в цю нашу молочну кухню сучасну державних коштів не було вкладено взагалі це мама одного хлопчика і тато іншого хлопчика, які вже повиростали, які вже ходять в школу вони самі проявили ініціативу і сказали давайте ми вам допоможемо, - Ольга Децик. 

Для передчасно народжених дітей важливо, чим їх годують та за яких умов це відбувається.  З часом  у відділенні патології недоношених новонароджених дітей львівської обласної лікарні планують відкрити перший банк грудного молока.  

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
"Я можу стати на коліна": компанія школярів на Київщині співала гімн Росії (відео) "Я можу стати на коліна": компанія школярів на Київщині співала гімн Росії (відео)
У мережі замість схвалення однолітків провокатори отримали коментарі з критикою. Після розголосу фігуранти скандалу змушені були вибачатися на камеру.
Один із найбільших ТРЦ Європи відкрили у Києві (фото) Один із найбільших ТРЦ Європи відкрили у Києві (фото)
Торгово-розважальний центр Respublika Park відкрили у Києві.
У Києві поліція здійснила мрію хлопчика, який хотів побачити службового собаку (відео) У Києві поліція здійснила мрію хлопчика, який хотів побачити службового собаку (відео)
Працівники поліції вирішили привітати хлопчика з випискою з лікарні. Вони завітали разом із чотирилапими напарниками Бертою та Ярим до хлопчика в гості.
Loading...
Load next