Окупанти обстрілюють ЗАЕС, щоб залишити південь України без світла, – Енергоатом

Окупанти обстрілюють ЗАЕС, щоб залишити південь України без світла, – Енергоатом

Окупаційні російська війська обстрілюють ЗАЕС, щоб знеструмити південь України. З такою заявою виступили в Енергоатомі.

Акти ядерного тероризму на Запорізькій АЕС – її артилерійські обстріли – мають на меті руйнування інфраструктури станції, пошкодження всіх ліній електропередач, через які йде видача електроенергії в енергосистему України, знеструмлення півдня країни, - йдеться у повідомленні.

Як зазначили в "Енергоатом", такими діями окупаційні війська перейшли до нового сценарію – сценарію руйнувань, створення ядерної та радіаційної аварії на Запорізькій АЕС та застерегли, що обстріли продовжаться.

Завадити цьому можуть злагоджені дії безпекових організацій, зокрема ООН, МАГАТЕ та WANO, які не мають доступу до АЕС, а також постійний тиск на росію з боку міжнародної спільноти задля виведення військових.

Якщо зараз цього не зробити, то росія реалізує свій план із перетворення ЗАЕС на військову базу ядерних терористів. Цьому зараз сприяють активні дії представників росатома, які перебувають на станції та координують спеціальну програму з відрізання ЗАЕС від енергосистеми України шляхом пошкодження за допомогою артилерійських обстрілів всіх ліній зв’язку ЗАЕС із енергосистемою України, - зазначили в "Енергоатомі".

Нагадаємо, що рідні захисників Маріуполя, які перебувають у російському полоні, вийшли на мирну акцію у Львові (відео). Вони закликають світову спільноту та міжнародні організації врятувати життя полонених і визнати росію країною-спонсором тероризму.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Loading...
Load next