Як вберегти від спеки хвостатого улюбленця? (відео)

Як вберегти від спеки хвостатого улюбленця? (відео)
Під час прогулянки з собакою необхідно мати велику кількість прохолодної води та відмовитися активних ігор.


Цього літа особливо виражені перепади температури. В червні у Львові навіть зафіксували рекордні 34 градуси тепла, які синоптики не спостерігали вже десятки років метеорологічних досліджень. Від таких спекотних днів та палючого сонця особливо страждають наші домашні улюбленці

Ми стараємося просто раніше виходити і старатися коли  сонце зійде піти додому. А  потім йдемо на вулицю ввечері. Бо так-то в спеку гуляти ввечері не витримуємо, ми не можемо далеко навіть зайти. Вона просто втомлюється і старається лягти де попало і відпочиває. Зараз перед походом додому просто лежимо, вона собі відпочиває.

У таку спеку важливо брати із собою на прогулянку більшу кількість прохолодної води для чотирилапого, щоб уникнути гіпертермії, зазначають ветеринари. Також  рекомендують відмовитися  від активних ігор на вулиці.  Якщо у вашої собаку сильна задишка це один з основних симптомів перегріву.


Собака буде ходити спраглою, в неї буде запаморочення, собака може падати. Це вже якщо ми говоримо про сонячний, тепловий удар.
А якщо вдома, то завжди є можливість початково охолодити тварину. Ми можемо на ділянку паху й живота ставити прохолодні рушники. Поливати тваринці ділянки мордочки, але таким чином, щоб собака не захлиснулася, - каже Христина Хімчак, ветеринар ЛКП «Лев».

Вдома необхідно підібрати місце, де тваринці буде прохолодніше та де вона зможе сховатися від сонячних променів.

Є спеціальні килимки охолоджуючі, є вдома кондиціонери. Проте з кондиціонерами потрібно бути обережними, не потрібно давати найнижчу температуру, яка є щоб собаці було холодно. Запалення легень, або інші простудні захворювання  у таку погоду теж можна заробити за рахунок таких моментів, - додає Христина Хімчак, ветеринар ЛКП «Лев».

У будь-якому випадку завжди необхідно звернутися до ветеринара задля спеціалізованої допомоги. Додамо, що цього року до представників ЛКП «Лев» на надходило жодного чотирилапого пацієнта з тепловим або сонячним ударом.

Підтримай нас на Patreon: https://www.patreon.com/pravdatutlviv

Злата Новосельська - pravdatutnews.com

Читайте також
Туреччина знову вимагатиме ПЛР-тести на COVID в туристів, які летять з України Туреччина знову вимагатиме ПЛР-тести на COVID в туристів, які летять з України
Влада Туреччини повернула вимогу здачі ПЛР-тесту для перетину кордону громадянами України. ПЛР-тест відтер може замінити швидкий тест на антиген коронавірусу.
Окупанти Криму б'ють на сполох через брак води на курортний сезон Окупанти Криму б'ють на сполох через брак води на курортний сезон
В окупованій Ялті під час курортного сезону воду подаватимуть за графіком. Опади не змогли компенсувати трирічну посуху з підвищеним споживанням води в час курортного сезону.
Loading...
Load next