Німеччина обмежила термін перебування для українців

Німеччина обмежила термін перебування для українців
Нові правила набувають чинності з 1 вересня.

З 1 вересня для громадян України починається облік часу перебування у Німеччині, оскільки Федеральна рада ФРН ухвалила рішення змінити правила перебування українців на території держави.

Про це йдеться у рішенні федеральної міграційної служби.

Таким чином, до 31 серпня громадяни України можуть безперешкодно перебувати в Німеччині. Проте ті люди, які були в Німеччині понад 90 днів мають отримати статус тимчасового захисту, що є дозволеним угодою про безвізовий режим між Європейським Союзом та Україною, або покинути територію країни.

Біженці, які приїдуть до ФРН після 1 вересня на безвізовій основі зможуть перебувати в країні лише 90 днів. Згідно з документом, можливість отримати такий статус буде відкритою до завершення війни РФ проти України.

Втім, зазначено, що перетин кордону для українців має проходити в спрощеному порядку й без бюрократії. Тим не менш після в’їзду в Німеччину необхідно зареєструватися.

Нагадаємо, очільник польського бюро національної безпеки Павел Солох вважає, що наступні декілька місяців війни в Україні, ймовірно, стануть вирішальними.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Loading...
Load next