У Центрі "Незламні матусі" оселилась нова мешканка: новонароджена дівчинка Даринка (відео)

У Центрі "Незламні матусі" оселилась нова мешканка: новонароджена дівчинка Даринка (відео)

Даринка, незламна донечка незламної матусі - новонароджена дівчинка оселилася у Львівському Центрі матері та дитини для вагітних переселенок. Пані Ольга тікала з-під обстрілів та вогню, з Лисичанська, на початку березня. Кілька діб важкої дороги – і от жінка з дітьми – у Львові. 

Ми проживали в Дорошеві, село тут, в школу нас привезли, а потім уже в гуртожиток переселили, мене і дітей, - розповіла Ольга, переселенка з Лисичанська.

Жінка була при надії, тож щойно їй запропонували мешкати у центрі «Незламні матусі» – одразу ж погодилася.Поруч із Ольгою ще троє її діток: одинадцятирічна Анастасія, дев’ятирічний Максим та семирічний Олександр, які з нетерпінням чекали на сестричку.

Як пані Ольга, так і маленька Даринка почуваються добре. З пологового – усі четверо одразу переселилися до центру. 

Дітям добре, що їм ще треба? Їм он Даринку треба, привезли, більше нічого не треба, - каже пані Ольга.

Нагадаємо, 2 будинки, зведених із дерев’яних конструкцій для вагітних жінок-переселенок, облаштували в районі Тракту Глинянського. У кожному з них є всі найнеобхідніші умови для комфортного тимчасового розселення вагітних, які мають статус внутрішньо переміщених осіб. Єдине чого тут немає – це укриттів. Проте, за словами адміністраторки, вихід є.

Це є не на постійній основі споруда, а тимчасова, тому тут не передбачено ніяких ні підвалів, ні укриттів. Але в нас має бути автобус, який буде довозити жителів до найближчого укриття. Тут буквально 5 хвилин, - пояснила Лілія Кільчицька, адміністраторка центру для вагітних переселенок.

Наразі у будиночку мешкає 8 матусь. Загалом центр може вмістити одночасно понад 100 осіб.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Прихисток у області для переселенців на Львівщині (відео) Прихисток у області для переселенців на Львівщині (відео)
Найбільше вільних місць зараз у Яворівському та Золочівському районах – 4 та 3 тисячі відповідно .
З початку війни через кордон на Львівщині виїхало понад 1,5 млн громадян (відео) З початку війни через кордон на Львівщині виїхало понад 1,5 млн громадян (відео)
Всі режими пропуску від 24 лютого працюють у посиленому режимі.
Loading...
Load next