Де житимуть переселенці на Львівщині? (відео)

Де житимуть переселенці на Львівщині? (відео)

Нова хвиля евакуації людей, які рятуються від війни, почалася в Україні. Чимало громадян тікають з Донецької і Луганської областей. Чимало повертаються з-за кордону і залишаються тут, на Львівщині. І всім їм потрібне житло. В області ж активно працюють над вирішенням цього питання.

Це і ремонти закладів соціальної сфери, які можуть розмістити людей. Це з іншої сторони добудова тих житлових будинків, які є сьогодні в стадії будівництва або на етапі завершення. Знову  ж таки це викуп тих квартир, які уже збудовані, але ще не продані, — пояснює заступник директора департаменту економічної політики Львівської обласної військової адміністрації Вадим Табакера.

І наразі за короткий термін в області можна буде створити орієнтовно 15 тисяч місць для тривалого проживання переселенців. Зокрема…

Станом на сьогодні ми відібрали перших 13 таких локацій, які шляхом мінімальних капітальних вкладень, поточних ремонтів дозволять нам розмістити біля 1500 мешканців з інших регіонів, — розповідає Вадим Табакера.

Та це йдеться лише про об’єкти, які потребують найменших робіт, як от встановлення вікон чи дверей, облаштування санвузлів, підключення до комунікацій, забезпечення меблями і  побутовою технікою, щоб проживання людей було комфортним.  Попри це, у Львівській області передбачається ще й будівництво швидкого житла, яке триває орієнтовно місяця, і традиційне житлове будівництво, на яке потрібно виділити орієнтовно рік.  

І під такі цілі уже вибрали основні локації.

Це є Червоноград, Львів, Золочів, Стрий, Дрогобич, Новий Розділ, Трускавець. Відповідно ми розуміємо, що ці міста станом на сьогодні більшою або меншою мірою можуть запропонувати ВПО не лише житло, а також і роботу, — зазначає Табакера.

Громади області, своєю чергою, запропонували 92 ділянки, які можна відвести під перспективу спорудження нового житла для переселенців. Зокрема 17 з них уже повністю придатні, щоб навіть завтра там розпочати будівництво.  Тим часом у Львові  вже почали облаштовувати модульні містечка для вимушено переміщених осіб. Одне з таких зводять на вулиці Уласа Самчука. У містечку з 88 будиночків зможе жити приблизно 350 людей, насамперед студентів.

Ці контейнери будуть під’єднані до всіх мереж, до водопостачання, каналізації, так само до електрики. На кожне з трьох подвір’їв, яке тут буде встановлено, буде встановлено 2 душових модулі: для жінок і для чоловіків. А та само 3 туалетні модулі, в кожному з яких є кабінки з туалетами повноцінними, — розповідає начальник управління архітектури та урбаністики Львівської міськради Антон Коломєйцев.

До кінця тижня облаштування цього містечка планують завершити. Тож уже зовсім скоро сюди можна буде заселяти людей. Але варто зауважити, що це помешкання все ж тимчасове і функціонуватиме воно орієнтовно до зими.

Ці будиночки, вони приїхали з Польщі. Це є подарунок польського уряду. Це є дуже важливо. Сьогодні поляки найближче до нас і найкраще відчувають наш біль, — зауважує міський голова Львова Андрій Садовий.

Посприяло отриманню модульного містечка Міністерство розвитку громад та територій.

Підтримай правду тут: https://www.patreon.com/pravdatutlviv 
https://pravdatutnews.com/lviv/2022/02/19/13052-u-lvovi-prooperuvaly-divchynku-yaka-narodylasya-z-6-palchykamy-na

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
З початку війни через кордон на Львівщині виїхало понад 1,5 млн громадян (відео) З початку війни через кордон на Львівщині виїхало понад 1,5 млн громадян (відео)
Всі режими пропуску від 24 лютого працюють у посиленому режимі.
Ринок воєнного часу: ціни на квартири у Львові (відео) Ринок воєнного часу: ціни на квартири у Львові (відео)
Ринок подобової оренди нерухомості у Львові «впав» ще в перші дні війни.
Loading...
Load next