В Індії відкрили виставку «Український світ Марії Примаченко»

В Індії відкрили виставку «Український світ Марії Примаченко»
Виставку організували Посольство України в Республіці Індія, Польський інститут у Нью-Делі та Індійський міжнародний центр у співпраці з Національним музеєм українського народного декоративного мистецтва.

10 серпня у приміщенні «Annex Art Gallery» Індійського Міжнародного Центру Посол України Ігор Поліха та Посол Польщі Адам Бураковський відкрили виставку «Український світ Марії Примаченко».

Про це повідомляють в Посольстві України в Індії, передає ПравдаТУТ News.

Одинадцять репродукцій картин Марії Примаченко демонструватимуться у «Annex Art Gallery» ІІЦ до 18 серпня.

Вибрані роботи, створені в 1963-1988 роках, представляють неймовірно барвистий світ, сповнений фантазій, наповнений дивними істотами (наприклад, чорний звір), тваринами (бик), квітами і рослинами (Павич серед хмелю), а також сценами із казкового життя (українське весілля), - йдеться у повідомленні.

За підтримки Українського Інституту та завдяки спонсорській допомозі пані Світлани Гровер, в рамках проєкту «Листівки з України», картки із зображеннями зруйнованих російськими військами культурних об’єктів (зокрема, згорілого Іванківського краєзнавчого музею, де зберігалася колекція живопису Марії Примаченко), були запропоновані відвідувачам.

Виставка у приміщенні «Annex Art Gallery» Індійського Міжнародного Центру відкрита для відвідання щодня з 11:00 до 19:00 протягом 11 - 18 серпня 2022 року.

Адреса місця проведення: 11, Lodhi Gardens, Lodhi Estate, New Delhi, Delhi 110003.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Відома художниця Ірина Третяк презентувала нову колекцію картин (відео) Відома художниця Ірина Третяк презентувала нову колекцію картин (відео)
Про «почуття» до навколишнього світу, людей та улюбленої справи. Художниця Ірина Третьяк презентувала нову колекцію картин. Нові трансформовані твори стали продовженням вже відомої виставки Ірини «Арт-Гранат».
Помер український художник та директор Одеського художнього музею Олександр Ройтбурд Помер український художник та директор Одеського художнього музею Олександр Ройтбурд
Сьогодні передчасно пішов із життя директор Одеського художнього музею Олександр Ройтбурд.
Україна заборонить в'їзд громадянам Індії: коли почнуть діяти обмеження Україна заборонить в'їзд громадянам Індії: коли почнуть діяти обмеження
Вже від завтра, 2 травня, Україна закриває свої кордони для громадян, які прибули з Індії або перебували на її території. Обмеження для іноземців діятимуть до кінця карантину в України.
Loading...
Load next