Правоохоронці завершили розслідування щодо організатора розгону студентів на Майдані 2013 року

Правоохоронці завершили розслідування щодо організатора розгону студентів на Майдані 2013 року

Правоохоронці завершили спеціальне досудове розслідування щодо колишнього заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони Володимира Сівковича, якого підозрюють у перешкоджанні акції протесту та перевищенні влади із застосуванням фізичного насильства.

Про це повідомляють Офіс генпрокурора і Держбюро розслідувань.

За даними слідства, Сівкович був натхненником та організатором силового розгону студентів на Майдані Незалежності в ніч на 30 листопада 2013 року. Він вмовив начальника Головного управління МВС дати наказ міліції розігнати людей.

Від дій міліції і внутрішніх військ МВС тоді постраждали 85 людей, які отримали тілесні ушкодження різного ступеня. Ще 300 людей витіснили з Майдану. Під час придушення мітингу міліціянти і спецпідрозділ Беркут активно використовували кийки.

Нагадаємо, раніше криміналісти випустили звіт про загибель Галини Гатчинс на зйомках із Болдуїном.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

 

Читайте також
В Україні невдовзі розсекретять матеріали щодо розслідування Іловайського котла В Україні невдовзі розсекретять матеріали щодо розслідування Іловайського котла
Під час розслідування допитано понад 900 потерпілих і свідків, вилучено, оглянуто та досліджено понад 1600 бойових документів. Обсяг матеріалів кримінального провадження – понад 300 томів, з яких понад 70 із грифом обмеженого доступ.
Виписка з пологового під час війни - історія на майбутнє (фото) Виписка з пологового під час війни - історія на майбутнє (фото)
У сім'ї одного з київських захисників – поповнення. В українського поліцейського народився син, але забирати рідних з пологового довелося в умовах війни.
Loading...
Load next