Україні необхідно щонайменше 5-7 років для розмінування всієї території - МВС

Україні необхідно щонайменше 5-7 років для розмінування всієї території - МВС

За найоптимістичнішими прогнозами, Україні необхідно 5-7 років для розмінування всієї території. Про це повідомила заступниця міністра внутрішніх справ України Мері Акопян. Повідомляє МВС.

Якщо ми говоримо про Україну, то наразі ми оцінюємо, що забруднено територію близько 300 тис. квадратних кілометрів. Це в десятки разів більша кількість, ніж має міжнародний досвід. Виходячи з того, що один день активних бойових дій дорівнює до 30 днів розмінування, за найоптимістичнішими прогнозами нам необхідно 5-7 років до повного розмінування, – зазначила Акопян в ефірі телемарафону напередодні.

З початку широкомасштабного російського вторгнення в Україну, за даними МВС, на території нашої держави знешкоджено майже 114 тис. вибухонебезпечних предметів. У тому числі майже 2 тис. авіаційних бомб.

Рятувальники обстежили територію понад 22 тис. гектарів. У середньому щодня піротехнічні підрозділи ДСНС вилучають від двох до п'яти тисяч вибухонебезпечних предметів.

Нагадаємо, що посольство України у Великій Британії подарувало Борису Джонсону вишиванку.

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Читайте також
Виписка з пологового під час війни - історія на майбутнє (фото) Виписка з пологового під час війни - історія на майбутнє (фото)
У сім'ї одного з київських захисників – поповнення. В українського поліцейського народився син, але забирати рідних з пологового довелося в умовах війни.
"Нідерланди з Україною": у Гаазі провели акцію проти агресії РФ (фото) "Нідерланди з Україною": у Гаазі провели акцію проти агресії РФ (фото)
Загалом участь в акції взяло близько 120 осіб.
Loading...
Load next