Всі енергоблоки ЗАЕС відключені від мережі - Енергоатом

Всі енергоблоки ЗАЕС відключені від мережі - Енергоатом
Зауважень до роботи обладнання та систем безпеки немає.

Станом ранок 26 серпня 2022 всі енергоблоки Запорізької АЕС відключені від енергомережі.

Про це пише ПравдаТУТ News з посиланням на Енергоатом.

Зазначено, що наразі потреби станції в електроживленні забезпечують через відремонтовану лінію з енергосистеми України.

Лінія видачі потужності ЗАЕС в енергосистему України також відновлена, ведуться роботи з підготовки підключення двох енергоблоків ЗАЕС до мережі, - йдеться у повідомленні.

На щастя, поки зауважень до роботи обладнання та систем безпеки немає. Радіаційний фон на території Запорізької області залишається без змін та не несе загрозу  життю та здоров’ю населення.

Тим часом в Запорізькій ОВА обговорили план евакуації на випадок катастрофи на ЗАЕС.

Ми маємо чітко розуміти свої можливості. Оскільки у разі реальної небезпеки від дій російських загарбників вже не буде часу міркувати, необхідно буде чітко дотримуватися попередньо затвердженого плану дій. Все та всі мають працювати, як єдиний механізм. Будуть застосовані усі можливі системи оповіщення, в надзвичайних ситуаціях своєчасне та системне інформування має ключовий сенс. Ми маємо потурбуватися про населення як на підконтрольній, так і на окупованій території, нікого не можемо залишати сам на сам з бідою, — підкреслив голова ЗОВА Олександр Старух.

Таким чином наразі розроблено декілька планів, що розраховані на тимчасово окуповані та на підконтрольну території. Це дозволяє розрахувати всі можливості та перепони для евакуації цивільних. 

Нагадаємо, в Енергоатомі заявили, що звільнять поодиноких працівників станції, які знялися в пропагандистських роликах окупантів.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Loading...
Load next