Прийшло 20% жителів: Федоров про провальний "референдум" у Мелітополі

Прийшло 20% жителів: Федоров про провальний "референдум" у Мелітополі

У Мелітополі на псевдороферендум прийшло лише 20% жителів, "за" приєднання до росії під страхом тортур проголосувало 10%. Про це під час брифінгу повідомив мер Мелітополя Іван Федоров.

За словами Федорова, росіяни не змогли знайти достатньої кількості претендентів на "виборчу комісію". Жителі Мелітополя не захотіли співпрацювати з колаборантами.

На третій день "голосування" окупанти змогли знайти лише 20% людей, які б погодилися взяти участь у псевдореферендумі. Здебільшого мелітопольці не відкривають двері квартир та ворота приватних будинків.

З цих 20% лише 10% підтримали "референдум" та сказали "так". Але навіть тут ми можемо сказати, що це не їхні думки, а страх – через примус та ті тортури, які скоюють окупанти, – сказав мер.

Він зазначив, що "голосування" відбувається під дулами автоматів. Людей зупиняють на вулиці, змушують їх віддавати голос не лише за себе, але і за всю сім'ю.

Референдум" на окупованих територіях проходить з тією метою, щоб почати мобілізацію чоловіків на цих територіях. Через Василівку не пропускають чоловіків віком 18-35 років. А вчора з вечора перестали випускати взагалі, – розповів Федоров.

За словами мера, жителі налякані та у паніці, адже вже завтра окупанти можуть забирати їх до російської армії.

Нагадаємо, що протести та опір мобілізації свідчать про провал путіна у підготовці росіян до війни – ISW.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Loading...
Load next