Кількість росіян на в'їзді до Грузії на тлі мобілізації майже подвоїлася

Кількість росіян на в'їзді до Грузії на тлі мобілізації майже подвоїлася

Кількість громадян росії, які перетинають кордон з Грузією, збільшилася майже вдвічі на тлі оголошеної в рф "часткової мобілізації". Про це заявив міністр внутрішніх справ Грузії Вахтанг Гомелаурі. Пише "Новости - Грузия".

Приблизно 4-5 днів тому кількість громадян, які щодня приїжджають з росії, була 5-6 тисяч, а тепер вона зросла до 10 тисяч. Збільшення десь на 40-45%, - повідомив міністр.

Гомелаурі не назвав точну кількість громадян рф, які в'їхали до Грузії з 21 вересня, однак наголосив, що озвучена журналістами цифра у 250 тисяч осіб невірна. Окрім цього, додав він, приблизно 60% росіян, які прибувають у ці дні, згодом покидають країну.

За словами міністра, на КПП "Верхній Ларс" спрямовані додаткові сили поліції на випадок, якщо "потрібно когось вивести, затримати чи видворити". Повідомляється, що грузинська митниця перейшла на надзвичайний режим роботи.

У пошуках альтернативних пунктів контролю, Тбілісі також розпочав переговори з митними адміністраціями сусідніх країн – Туреччини, Азербайджану та Вірменії, пише видання.

Нагадаємо, що у Міноборони розповіли про ситуацію із зимовою формою для бійців ЗСУ.

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Loading...
Load next