Пошкодження дамби Каховської ГЕС не призведе до повеней – британська розвідка

Пошкодження дамби Каховської ГЕС не призведе до повеней – британська розвідка

Пошкодження прольотів автомобільного та залізничного мостів на північному кінці дамби Каховської ГЕС у Херсонській області не призведе до повеней нижче за течією. Про це у Twitter повідомила розвідка міністерства оборони Великої Британії.

Каховська дамба на річці Дніпро є місцем будівництва великої гідроелектростанції, а також одним із двох основних пунктів перетину доріг у нижній течії річки Дніпро. Україна завдавала високоточних ударів у це місце з серпня, успішно перериваючи поповнення російської армії, – ідеться у повідомленні.

Як зазначили, 11 листопада об’єкт зазнав ще більших пошкоджень.

Майже напевно його контрольовано зруйнували російські війська, які відступали. Ймовірно, це зробили, щоб перешкодити майбутнім українським просуванням, – зазначили розвідники.

Три прольоти автомобільного та залізничного мостів на північному кінці дамби було зруйновано, через що проїзд став неможливим, додали в міноборони Великої Британії.

Однак три водозливні ворота під цією ділянкою дамби залишилися в основному недоторканими. Нинішній рівень шкоди навряд чи призведе до серйозних повеней нижче за течією, – повідомила британська розвідка.

Нагадаємо, що окупанти готуються до повторної битви за Маріуполь – голова ОВА.

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Loading...
Load next