Вступ-2023: замість ЗНО планують провести удосконалене мультитестування

Вступ-2023: замість ЗНО планують провести удосконалене мультитестування

У 2023 році Міністерство освіти і науки розглядає проведення удосконаленого національного мультипредметного тесту замість традиційного ЗНО. Про це в Telegram повідомив міністр освіти і науки Сергій Шкарлет.

Безпекова складова та труднощі логістики не дозволяють МОН планувати проведення зовнішнішнього незалежного оцінювання у традиційному форматі. МОН як альтернативу ЗНО розглядає проведення у 2023 році удосконаленого НМТ, – повідомив Шкарлет.

За його словами, НМТ міститиме обов’язковий та додатковий блоки.

Плануємо, що обов’язковий блок буде складатися з чотирьох предметів: української мови; математики; історії України; іноземної мови (на вибір вступників будуть запропоновані англійська, французька, німецька та іспанська мови), – повідомив міністр.

Він зазначив, що учасники упродовж 90 хвилин виконуватимуть завдання з української мови та математики, а після короткої перерви ще 90 хвилин працюватимуть над завданнями з історії України та іноземної мови.

В окремий день вступники зможуть скласти додатковий блок НМТ з фізики, хімії чи біології, результатом якого можна буде замінити оцінку з історії України або іноземної мови. Тестування з додаткових предметів триватиме 75 хвилин, – повідомив Шкарлет.

Реєстрацію для участі в НМТ планують розпочати у квітні, а тестування у червні – липні 2023 року.

Для вступу у 2023 році можуть бути використані результати:

  • НМТ 2023 року;
  • НМТ 2022 року;
  • ЗНО 2020-2021 років.

Наголошую, що змінити формат проведення вступних випробувань можливо лише після ухвалення відповідного Закону, що є компетенцією Верховної Ради України, – додав глава Міносвіти.

Нагадаємо, що Єврокомісія вивчає варіанти конфіскації російських активів для оплати відновлення України – Politico.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
ЗНО 2021 в Україні: хто з абітурієнтів може зареєструватися на додаткову сесію ЗНО 2021 в Україні: хто з абітурієнтів може зареєструватися на додаткову сесію
Випускники українських шкіл, які з поважних причин не змогли зареєструватись або ж прийти для участі зовнішнього незалежного оцінювання в період основної сесії зможуть зареєструватися для участі в додатковій сесії, яка розпочнеться вже з 29 червня.
Випускників шкіл звільнили від ДПА Випускників шкіл звільнили від ДПА
Уряд звільнив від державної підсумкової атестації цьогорічних випускників 11 класу, але ЗНО все одно відбудеться.
Loading...
Load next