"Міністр тимчасовий, Могилянка — вічна!" — студенти мітингують за відставку Шкарлета (відео)

"Міністр тимчасовий, Могилянка — вічна!" — студенти мітингують за відставку Шкарлета (відео)
Акція протесту відбувається під Кабміном.

Фото: Громадське

Вранці 4 лютого сотні студентів Києво-Могилянській академії зібралися на акцію протесту під назвою "Міністр тимчасовий, Могилянка — вічна!" з вимогою відставки міністра освіти і науки Сергія Шкарлета. Очільник МОН заявив, що міністерство не визнаватиме результати виборів президента Національного університету "Києво-Могилянська академія".

Про це повідомляє "Громадське", передає "ПравдаТУТ News".

Як зазначають організатори акції, окрім відставки міністра вимагають також підписати контракт з обраним на виборах президента академії кандидатом — колишнім міністром освіти Сергієм Квітом. Також вимагають "припинити наступ на університетську автономію".

Фото: Громадське

Ми не перериваємо навчальний процес, але під час проведення протестних акцій студенти мають право не відвідувати заняття. Ми закликаємо адміністрацію НаУКМА забезпечити право студентів на протест! — йдеться в заяві органів студентського самоврядування НаУКМА.

Нагадаємо, в мережі запустили флешмоб на підтримку новообраного президента Національного університету "Києво-Могилянська академія" Сергія Квіта, перемогу якого не визнає Міністерство освіти і науки під керівництвом Сергія Шкарлета. Тим часом студенти Києво-Могилянської академії оголосили безстроковий страйк.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
"Міністр тимчасовий, Могилянка — вічна!": завтра відбудеться акція з вимогою відставки Шкарлета "Міністр тимчасовий, Могилянка — вічна!": завтра відбудеться акція з вимогою відставки Шкарлета
Очільник МОН Сергій Шкарлет заявив, що міністерство не визнаватиме результати виборів президента Національного університету "Києво-Могилянська академія".
"Тобі личить твоя відставка": студенти під Офісом президента вимагають відставки Шкарлета (відео) "Тобі личить твоя відставка": студенти під Офісом президента вимагають відставки Шкарлета (відео)
Біля будівлі Офісу президента на вулиці Банковій зібралося близько 500 людей, люди продовжують прибувати.
Loading...
Load next