Західні компанії збільшують виробництво зброї – ЗМІ

Західні компанії збільшують виробництво зброї – ЗМІ

Низка західних компаній почали розширювати свої потужності та збільшувати виробництво зброї. Повідомляє The Wall Street Journal.

Американська компанія Raytheon Technologies повернула складальний завод пенсіонерів. Таке рішення пов’язане з планами збільшити розробку зенітних ракетних комплексів Stinger.

Також компанія L3Harris Technologies, яка виконує замовлення на озброєння для України на 200 мільйонів доларів, витягує зі старих радіоприймачів комп’ютерні чіпи. Це потрібно для створення нових засобів зв’язку.

Корпорація Lockheed Martin разом з Raytheon створює протитанкові ракети Javelin. Їхнє виробництво збільшується вдвічі, а виробництво ракетних установок Himars та ракет GMLRS збільшується на 60%.

Компанія Saab на тлі загострення напруженості у відносинах з росією поповнила штат 500 сотрудниками у всьомі світі. Також вона інвестує у нові виробничі технології для підвищення ефективності.

Крім того, німецька компанія Rheinmetall подвоїла річний обсяг виробництва боєприпасів для танків з 70 тисяч до 140 тисяч одиниць на рік. Цьогоріч виготовляють 110 тисяч снарядів для артилерії (торік – 70 тисяч). Також збільшили випуск патронів середнього калібру до 2,2 мільйонів на рік (торік – 1,2 млн).

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Loading...
Load next