NYT: запустивши безпілотники по авіабазам рф, Україна змінила географію війни

NYT: запустивши безпілотники по авіабазам рф, Україна змінила географію війни

Останні атаки безпілотників по військових цілях вглиб росії свідчать про адаптивність ЗСУ, яка нагадує москві, що війна проти України може мати наслідки за лінією фронту. Пише The New York Times.

Занепокоєння полягає в тому, що росія може вибрати ескалацію війни, якщо відчує, що її контроль над Кримом руйнується, враховуючи важливість для національної безпеки рф багатовікової російської військово-морської бази у Чорному морі. Представники США попередили москву про наслідки великої ескалації, яка може включати застосування тактичної ядерної зброї. Водночас звучить підтримка вимоги України, щоб росія залишила всю окуповану територію України включно з Кримом, - зазначають журналісти NYT.

Попри те, що дрони не завдали великої фізичної шкоди, вони підбадьорюють український дух, оскільки настає зимове затишшя у війні, а росія продовжує атакувати енергетичну та електричну інфраструктуру країни, пише видання. Найбільших "посилювачів" України в Центральній Європі та Балтії атаки безпілотників також підбадьорюють, адже це означає, ймовірну більш досконалу здатність України вражати російські цілі в тимчасово окупованому Криму.

Втім, більша частина Західної Європи, а також Вашингтон, як і раніше, продовжують відмовляти Україні в поставка ракет з більшим радіусом дії, таких як ATACMS, які мають більшу вибухову потужність, ніж безпілотник. Країни-члени НАТО також не виявили бажання надати Україні сучасні західні танки чи винищувачі.

Повідомляється, що США і НАТО не хочуть вступати у відкриту війну з росією. москва, своєю чергою, також була обережною, щоб не атакувати склади альянсу поблизу України, які постачають Києву військову техніку, зброю та боєприпаси.

Нагадаємо, що "Вагнер" почала вербувати в’язнів на окупованих територіях – Спротив.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Прихильник Путіна Моргенштерн боїться їхати в Україну й скасовує свої концерти Прихильник Путіна Моргенштерн боїться їхати в Україну й скасовує свої концерти
Російський реп-виконавець Моргенштерн у прямому ефірі в мережі Instagram заявив про скасування українського туру, через незрозумілу ситуацію в Україні. Зокрема було заплановано три концерти – у Києві, Запоріжжі та Харкові.
Відеоблогер Івангай звинуватив Дудя у вилученні з інтерв'ю слів про Україну та Голодомор, - відповідь Дудя Відеоблогер Івангай звинуватив Дудя у вилученні з інтерв'ю слів про Україну та Голодомор, - відповідь Дудя
Нещодавно український відеоблогер-мільйонник Іван Рудський, більш відомий під псевдонімом "Івангай", дав інтерв'ю відомому російському журналісту Юрію Дудю. Однак, він вирізав важливий меседж, де блогер розповідав про Україну і своє ставлення до російсько-української війни.
Папа Римський закликав запобігти насильству на сході України Папа Римський закликав запобігти насильству на сході України
Папа Римський Франциск із тривогою слідкує за усіма подіями, які відбуваються на Донбасі і закликає запобігти ескалації насильства в Україні, з боку Російської Федерації.
Loading...
Load next