Російські окупанти встигають вбивати швидше, ніж ми встигаємо про це розповідати, — Олена Зеленська

Російські окупанти встигають вбивати швидше, ніж ми встигаємо про це розповідати, — Олена Зеленська

Перша леді України Олена Зеленська зізналася, що найстрашнішим аспектом розв'язаної росією війни в нашій країні є те, що окупанти вбивають мирне населення швидше, ніж про це розповідається. Тому вона наголосила, що дуже важливою є оперативна реакція союзників та постачання ППО і озброєння для оборони держави, яка допоможе врятувати якнайбільше життів.

Про це вона розповіла у інтерв'ю французькому виданню LCI.

Дружина президента згадала про свій виступ у Конгресі США. Виявилося, що саме в той момент через удар по Харкову загинув підліток, батько якого не міг відійти від тіла сина впродовж кількох годин.

Для мене ця відверта розмова під час виступу в Конгресі з американськими конгресменами була дуже важливою. Це саме люди, які ухвалюють рішення. Як ви бачите, рішення були прийняті... Я з ними розмовляла не так як дружина президента, а як дочка, як мати, як дружина свого чоловіка. І я просила їх про те, щоб вони допомогли врятувати більше життів в Україні. Я просила про ППО. Тому що 70% ракет, які випускає росія у бік України, вони прилітають не на військові об'єкти. Вони знищують саме житлові будинки, школи та лікарні, і страшне в тому, що майже відразу після виступу я дізналася, що саме в цей момент прилетіла ракета до Харкова і вбила ще одного підлітка. Всі ЗМІ облетіло фото, як його розбитий горем батько тримав за руку та кілька годин не міг відійти від свого загиблого сина. Страшна історія в тому, що вони встигають вбивати швидше, ніж встигаємо про це розповідати. Тому швидкість реакції західних суспільств теж важлива у цій ситуації, – заявила Зеленська.

Перша леді дуже сподівається, що реакція Заходу пришвидшуватиметься і допомога приходитиме швидше. За її словами, щодня затримки – це загиблі діти та дорослі українці.

Нагадаємо, раніше Перша леді України Олена Зеленська виступила в Конгресі США — вона стала першою дружиною іноземного лідера, яка зробила це.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Loading...
Load next