У США вважають, що росія не зможе підготувати 500 тисяч людей для чергового наступу

У США вважають, що росія не зможе підготувати 500 тисяч людей для чергового наступу

Заступниця державного секретаря США Венді Шерман вважає, що росії не вдасться одночасно мобілізувати 500 тисяч людей і забезпечити їхню належну підготовку для чергового наступу, про що говорять в українській і західній розвідці. Про це Шерман заявила під час зустрічі з українськими журналістами в Києві. Пише "Європейська правда".

Заступниця очільника Держдепу зазначила, що під час зустрічі з українськими посадовцями в Києві обговорювала можливість оголошення в росії чергової масштабної мобілізації й те, як можна цьому протидіяти.

Та мобілізація 500 тисяч – це неймовірна річ. Ви, звісно, цікавитесь, чи можна буде за таких умов підготувати й забезпечити необхідним таку кількість людей. Я підозрюю: якщо Путін мобілізує таку кількість військ - не станеться ні того, ні іншого, – зазначила Шерман.

На думку представниці зовнішньополітичного відомства США, викликає занепокоєння не лише факт мобілізації, а й те, що президент росії готовий пожертвувати такою великою кількістю людських життів, "вчиняючи жахливе вторгнення в суверенну країну".

За цим (можливою мобілізацією) ми маємо стежити разом із іншими державами по всьому світу, щоб допомогти Україні взяти гору. І я думаю, що сьогодні нас усіх ще раз надихнула наполегливість, стійкість, глибока відданість, які має український народ, – додала вона.

Нагадаємо, що США розпочали бойову підготовку українських військових у Німеччині.

Злата Новосельська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next