Чоловіків, які виїхали за кордон можуть екстрадувати до України ‒ Арахамія

Чоловіків, які виїхали за кордон можуть екстрадувати до України ‒ Арахамія

У Верховній раді Давид Арахамія пояснив, що тих чоловіків, які виїхали за кордон за допомогою підроблених довідок про "непридатність" до мобілізації можуть екстрадувати до України і покарати їх відповідно до законодавства. 

Про це повідомив Давид Арахамія в етері телемарафону. 

Перевірки ВЛК та ТЦК і СП виявили ряд порушень і фактів корупції. Окрім тих, хто отримував хабарі, є ще ті, хто їх давав. 

Якщо хтось корумпував посадову особу то згідно з нашим законодавством відповідальність несуть обидві сторони. Тут багато роботи буде у правоохоронних органів, які мають згідно з Кримінально-процесуальним кодексом все це правильно оформити, легалізувати всі ці докази і висувати обвинувачення. Що буде з людьми, які це робили? Вони будуть нести відповідальність згідно з законам за дачу хабаря, за підробку документів, за ухилення від мобілізації, ‒ заявив Арахамія. 

Складно притягнути до відповідальності тих ухилянтів, які виїхали з України. Проте таких людей можна екстрадувати до України та покарати їх за порушення. 

Є питання важливе, яким чином притягати людей, які вже виїхали вже. До них дотягнутися прямо зараз у правоохоронців немає можливості, але згідно з чинним Кримінально-процесуальним кодексом у нас зараз дуже посилились напрямок міжнародно-правової допомоги і в будь-якої фактично (окрім рф) країні світу наші правоохоронні органи можуть прийти і зробити запити на екстрадицію таких людей, і привезти їх до України, щоб вони несли відповідну відповідальність, ‒ додав Арахамія. 

Нагадаємо, У Норвегії фіксують різке зростання кількості українських біженців

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Окупанти піднімають вік "мобілізованих" з ОРДЛО до 65 років Окупанти піднімають вік "мобілізованих" з ОРДЛО до 65 років
Також масово мобілізовують студентів.
В ОРДЛО зірвано план примусової мобілізації, — розвідка В ОРДЛО зірвано план примусової мобілізації, — розвідка
Призовники всіляко уникають мобілізації, не бажаючи стати "гарматним м'ясом".
Loading...
Load next