Помер сотенний УПА Мирослав Симчич (відео)

Помер сотенний УПА Мирослав Симчич (відео)

У віці 100 років помер сотенний Української повстанської армії (УПА) Мирослав Симчич. Повідомила голова Івано-Франківської ОВА Світлана Онищук у Telegram.

Сьогодні відійшов у вічність сотенний УПА, легендарний “Кривоніс”, наш земляк Мирослав Симчич. 5 січня цього року він відзначив свій 100-літній ювілей, - повідомила Онищук.

За своє довге життя Мирослав Симчич пережив більше 32 років концтаборів. Однак його не зламали ні жорстокі тортури, ні катування, свій життєвий шлях він присвятив боротьбі за незалежність України, зазначила голова ОВА.

Надзвичайно цінним є те, що за життя держава все ж таки визнала його Героєм України. Президент України Володимир Зеленський присвоїв Мирославу Симчичу звання «Герой України» з удостоєнням ордена. Мала за честь особисто вручити нагороду пану Мирославу, - вказала Онищук. - Пишаємося, що у нашому краї була така славетна людина. Його подвиги знатиме і пам’ятатиме не одне покоління українців. Висловлюємо щирі співчуття рідним і близьким.

Нагадаємо, що Україна чекає від Австрії розслідування інциденту з вивезенням українських дітей з Австрії до росії.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
У Чернівцях місцевим не сподобався прапор УПА на фасаді школи У Чернівцях місцевим не сподобався прапор УПА на фасаді школи
Директорка навчального закладу обурена звинуваченнями, оскільки не порушувала закону.
У Мін’юсті пояснили як отримати паспорт старого зразка замість ID-картки
Відмовлятись від паспорта нового зразку можна лише через релігійні переконання
Які країни відкриті для українських туристів
Міністерство закордонних справ України назвало нові напрямки. Зараз до списку 104 дозволених 104 країни додались 9 нових.
Loading...
Load next