Україна чекає від Австрії розслідування інциденту з вивезенням українських дітей з Австрії до росії

Україна чекає від Австрії розслідування інциденту з вивезенням українських дітей з Австрії до росії

Україна очікує від Австрії належного розслідування незаконного вивезення українських дітей до рф. Про це заявила віцепрем'єр-міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук.

Як повідомляється в телеграм-каналі Мінреінтеграції, у понеділок відбулася нарада під головуванням Верещук у зв'язку з незаконним вивезенням двох українських дітей з Австрії до рф: австрійський громадянин без відома відповідних українських органів відправив до рф двох українських дітей під приводом передачі їхнім батькам.

Україна звертається до компетентних органів Австрійської Республіки з вимогою належного розслідування, чому українські діти були передані російській стороні. У разі наявності ознак злочину всі причетні мають бути притягнуті до відповідальності.

Очікуємо від Австрії належного розслідування незаконного вивезення українських дітей до росії! – наголосила віцепрем'єр.

У нараді взяли участь уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець, посол України в Австрії Василь Химинець, представники МЗС, Мінсоцу, Мін'юсту, Національної сервісної служби України.

Нагадаємо, що у білорусі розпочалися спільні льотні навчання з рф.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Loading...
Load next