Українці у Німеччині вийшли на мітинг за надання Україні танків Leopard

Українці у Німеччині вийшли на мітинг за надання Україні танків Leopard

У столиці Німеччині Берліні українці вийшли на мітинг, обурені тим, що ФРН уникає надання Україні танків Leopard. Мітингувальники вийшли з плакатами "Save Ukraine" (Збережіть Україну) та  "Freie die Leoparden!" (Звільніть "Леопардів"). Про це повідомляє Berliner Zeitung.

Близько 300 українців організували мітинг біля стін відомства канцлера Німеччини Олафа Шольца. Вони скандували "Ганьба" та "Олаф Шольц, надай зброю для України". Зазначається, що ці гасла неодноразово звучали на демонстраціях української громади в Берліні протягом останнього року.

Але сьогодні вони звучать інакше. У голосах, які ніби заповнили своїми криками всю площу від Канцелярії до Будинку Пауля Льобе, ви можете почути більше емоцій, більше розчарування, більше гніву - і, безперечно, більше відчаю, - пише журналіст.

Організаторами мітингу стало Об’єднання молодих українців у Берліні. Демонстранти несли українські прапори, саморобні плакати, деякі з них одягли прикраси з леопардовим принтом. На одному з плакатів українською мовою було написано:

Якби Німеччина відправила "Леопарди" раніше, трагедії в Дніпрі не сталося б.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
"Гусь за Білорусь": у Києві відбулася акція проти репресій режиму Лукашенка (фото) "Гусь за Білорусь": у Києві відбулася акція проти репресій режиму Лукашенка (фото)
Гусак символізує назву міста Гаага, де розташований Міжнародний кримінальний суд, який буде розглядати протиправні дії лукашенківського режиму, як злочини проти людяності.
Німецький лоукостер Eurowings оголосив про продаж квитків до України Німецький лоукостер Eurowings оголосив про продаж квитків до України
Німецький лоукостер Eurowings, що входить до Lufthansa Group, відкрив продаж на перший рейс до України. Відомо, що літаки лоукостера курсуватимуть з та до Дюссельдорфа.
Loading...
Load next