Рада підтримала можливість мультитесту як альтернативи ЗНО і цього року

Рада підтримала можливість мультитесту як альтернативи ЗНО і цього року

Верховна Рада підтримала у першому читанні законопроєкт, що передбачає скасування цього року державної підсумкової атестації та можливість проведення національного мультипредметного тесту (НМТ) під час вступної компанії 2023 року. Повідомив народний депутат Ярослав Железняк у Telegram.

Рада схвалила 8228-1 щодо державної підсумкової атестації та вступної компанії 2023 року. Тільки основу, за - 304. Відміна ДПА, вступ за НМТ. Порядок і предмети НМТ затверджує Кабмін, - повідомив Железняк.

Представник уряду у парламенті Тарас Мельничук зазначив, що йдеться про ухвалення ВР за основу зі скороченням терміну підготовки до другого читання урядового проєкту закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо державної підсумкової атестації та вступної компанії 2023 року».

Законопроєктом, з його слів, пропонується доповнити закони України «Про повну загальну середню освіту», «Про фахову передвищу освіту» та «Про вищу освіту» положеннями, якими передбачено, що:

  • здобувачі освіти, які завершують здобуття повної загальної середньої освіти у 2022/2023 навчальному році, звільняються від проходження державної підсумкової атестації;
  • у 2023 році прийом на навчання до закладів фахової передвищої освіти та вищої освіти для здобуття ступеня молодшого бакалавра, бакалавра та магістра здійснюється без дотримання вимог вищезазначених законів в особливому порядку, визначеному Міністерством освіти і науки;
  • фінансування заходів з організації та проведення вступних випробувань для здобуття вищої освіти ступеня молодшого бакалавра, бакалавра та магістра здійснюється за рахунок видатків, передбачених у 2023 році бюджетною програмою «Здійснення зовнішнього оцінювання та моніторинг якості освіти Українським центром оцінювання якості освіти та його регіональними підрозділами», та за рахунок інших джерел, не заборонених законодавством.

Нагадаємо, що із Білорусі полетів ще один російський бомбардувальник – «Гаюн».

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Банківські відділення відкриватимуть для клієнтів, якщо не буде загрози, - Гетманцев Банківські відділення відкриватимуть для клієнтів, якщо не буде загрози, - Гетманцев
Голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів Данило Гетманцев запевнив, що банківські відділення працюватимуть у тих населених пунктах і в той час, коли не буде загрози.
Рада підтримала законопроєкт про цивільну вогнепальну зброю (відео) Рада підтримала законопроєкт про цивільну вогнепальну зброю (відео)
На тлі нової агресії Росії Верховна Рада схвалила у першому читанні законопроєкт про цивільну вогнепальну зброю. Напередодні Олексій Резніков висловився за легалізацію зброї.
Loading...
Load next