Росіяни скасували онлайн-зустріч української сторони з військовополоненими - омбудсмен

Росіяни скасували онлайн-зустріч української сторони з військовополоненими - омбудсмен

Росіяни скасували онлайн-зустріч української сторони з військовополоненими, яка планувалася у відповідь на заяви рф про те, що українські бійці "масово відмовляються повертатися додому". Про це в етері національного телемарафону розповів Уповноважений ВР з прав людини Дмитро Лубінець. 

Зараз вони розповідають, що українські військовополонені масово відмовляються повертатися додому, що нібито вони кажуть, що їм краще в полоні... У нас було заплановано онлайн-спілкування, але, напевно, вони не знайшли жодного українського військовополоненого, який би погодився це зробити, вони її відмінили, - повідомив омбудсмен.

Лубінець заявив, що цей випадок дає підстави вважати, що росія продовжує порушувати Женевську конвенцію, не дотримується правил поводження з військовополоненими, і наголосив, що це повинно бути окремим розглядом на майданчику ООН.

Нагадаємо, що навчання українських військових на Patriot іде швидше, ніж очікувалося - німецький командир.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Російські окупанти передали Україні списки полонених на обмін Російські окупанти передали Україні списки полонених на обмін
Українська сторона передала окупантам свої списки на обмін полоненими ще взимку, однак ті своєю чергою спромоглись на відповідь лише зараз.
Loading...
Load next