Питання дозволів для виїзду чоловіків за кордон буде розглянуте на засіданні Ставки – Данілов

Питання дозволів для виїзду чоловіків за кордон буде розглянуте на засіданні Ставки – Данілов

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов заявив, що на найближчому засіданні Ставки головнокомандувача розглянуть питання дозволів для виїзду чоловіків за кордон.

На жаль, не всі розуміють, коли держава дає можливості відрядження за кордон, треба обов’язково повертатися. У нас був прикрий приклад, коли Міністерство культури надало дозвіл у грудні — шість людей поїхали представляти країну як артисти. На жаль, вони не повернулися в Україну. Ба більше, зухвало починають коментувати і викладати в соцмережі, що вони такі розумні, що хтось має воювати... На засіданні Ставки, яке буде найближчим часом скликано за дорученням президента, питання — хто, скільки, які відомства давали дозволи, буде на порядку денному. Міністри матимуть звіти на засідання Ставки, — сказав він.

Данілов наголосив, що підтримує зміни до законодавства, які спрямовані на “посилення цих процесів” — умов виїзду чоловіків призовного віку за кордон.

Під час воєнного стану та оголошення мобілізації заборонено виїзд з країни чоловіків, громадян України призовного віку, що визначено законодавством.

До осіб, яким тимчасово надається сприяння у отримання дозволу на перетин кордону та що знаходиться в сфері повноважень МКІП, належать діячі сфери культури та інформації, які мають на меті виїзду захист та популяризацію інтересів держави України на міжнародній арені, з обов’язковим поверненням в країну.

Нагадаємо, що у Верховну Раду подали законопроєкт, який дозволить реєструвати одностатеві партнерства.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Loading...
Load next