Навчання українських пілотів на західних винищувачах може тривати менше ніж півроку - Повітряні сили

Навчання українських пілотів на західних винищувачах може тривати менше ніж півроку - Повітряні сили

Навчання українських пілотів на західних винищувачах може зайняти менше ніж пів року. Про це повідомив начальник авіації Командування Повітряних Сил ЗС України бригадний генерал Сергій Голубцов.

Наші пілоти майстерно застосовують морально та фізично застарілі радянські літаки, витискають із тієї техніки можливий максимум. Нещодавно два українські льотчики проходили тестування в Сполучених Штатах, щоб наші союзники могли розуміти, як швидко українські пілоти зможуть опанувати сучасні бойові літаки, зокрема й F-16. І маємо гарні новини – термін перенавчання наших пілотів на західні винищувачі може становити менше шести місяців. Чим швидше ми отримаємо сучасні багатоцільові літаки, тим швидше переможемо у цій війні, тим більше життів українців ми врятуємо, – заявив він.

Голубцов зазначив, що Україна потребує сучасні багатоцільові літаки, здатні виконувати більш широкий спектр завдань, аніж стара радянська техніка, яка є на озброєнні авіації Повітряних Сил.

Наразі ми не говоримо про конкретний тип, а орієнтуємося на технічні характеристики. Розглядаємо літаки, які можуть використовувати такі ж боєприпаси і мають такі ж характеристики як, скажімо, у F-16. У нас є можливості для зберігання і захисту наших літаків, ми отримуємо все більше західних систем протиповітряної оборони, зокрема і для захисту аеродромної інфраструктури, – додав начальник авіації Повітряних Сил.

Нагадаємо, що "Оборона Бахмута тримається, можливості ще не вичерпані", - Маляр.

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Читайте також
В Україні видаватимуть е-свідоцтва про закінчення початкової школи В Україні видаватимуть е-свідоцтва про закінчення початкової школи
Замовляти виготовлення дубліката свідоцтва також не потрібно: якщо батьки втратять паперову копію, вони можуть звернутися в школу для повторного отримання копії.
У Львові організували ще один пункт допомоги людям
Нагодувати усіх. ГО Львівський блок забезпечили комплексні обіди для тих, хто опинився в скрутному становищі.
Loading...
Load next