росія набере ще 400 000 контрактників, бо наступ на Україну зупинився

росія набере ще 400 000 контрактників, бо наступ на Україну зупинився

кремль відмовився від планів подальшого наступу на Україну цієї весни після того, як йому не вдалося досягти великих успіхів, і зосередиться на стримуванні нового наступу київських сил, яке, як очікується, розпочнеться найближчим часом. Про це пише Bloomberg.

Закопуючись у тривалій боротьбі, кремль прагне цього року набрати до 400 000 контрактників, щоб поповнити свої ряди, за словами джерел Bloomberg, знайомих із планами.

Масштабна вербувальна кампанія дозволить кремлю уникнути ще однієї примусової мобілізації резервістів, оскільки він нарощує кампанію щодо переобрання президента володимира путіна, кажуть джерела. Призов минулої осені похитнув довіру населення та спровокував вихід із країни до мільйона росіян.

Для поповнення та розширення своїх рядів у росії вже розпочалася кампанія з набору контрактників, які служать на строк до кількох років за винагороду. Регіональні чиновники отримали квоти на набір та розсилають потенційним добровольцям повістки для приходу до призовних комісій, де їм пропонується записатися, за словами джерел, знайомих із цією роботою. За їхніми словами, спочатку влада націлюється на ветеранів та сільських мешканців.

Але деякі офіційні особи заявили, що ціль залучення 400 000 контрактників цього року, швидше за все, нереалістична. Це приблизно дорівнює кількості професійних військ, які були в росії до початку вторгнення 24 лютого 2022 року.

За нинішніх обставин я не думаю, що вони збираються спокусити людей приєднатися, за винятком, можливо, незламних патріотів або людей, які не мають економічних можливостей», — сказав Дара Массікот, старший науковий співробітник Інституту політики RAND Corp. та колишній аналітик російського військового потенціалу у Міністерстві оборони США. «Я не бачу можливості для них зробити ще один великий ривок в Україну, якщо вони не перейдуть до економіки воєнного часу та воєнного стану.

Це те, чого кремль поки не готовий, особливо напередодні виборів навесні наступного року, на яких путін, як очікується, балотуватиметься на п'ятий термін, кажуть люди, знайомі з ситуацією. Хоча кремль міцно контролює політичну систему, офіційні особи побоюються, що такі кроки, як мобілізація, яка поверне війну мільйонам росіян, можуть ускладнити їхні зусилля щодо досягнення гучної перемоги на виборах.

За словами незалежного російського військового аналітика Павла Лузіна, запрошеного наукового співробітника Школи права та дипломатії ім. Флетчера в Університеті Тафтса, кількість нових добровольців цього року відстає від рівня попередніх років.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
“Ми маємо зруйнувати Кремль”: Дмитро Корчинський розповів про закінчення війни між Україною та Росією (відео) “Ми маємо зруйнувати Кремль”: Дмитро Корчинський розповів про закінчення війни між Україною та Росією (відео)
Український політик та лідер забороненої в Росії організації "Братство" Дмитро Корчинський в ексклюзивному інтерв'ю телеканалу "ПравдаТУТ Львів" розповів про свою політичну кар'єру та погляди, ставлення до президента-втікача Януковича і Зеленського, а також радикальне вирішення військового конфлікту з Росією, яке триває декілька століть.
Loading...
Load next