Норвегія планує подарувати Україні 12 дизель-поїздів

Норвегія планує подарувати Україні 12 дизель-поїздів

Норвегія має намір подарувати Україні 12 дизель-поїздів, про які попросив Київ. Цю інформацію виданню Nettavisen підтвердив норвезький міністр транспорту Йон-Івар Нігорд.

У коментарі виданню міністр уточнив терміни передачі потягів. 

Напевно, до літа ми можемо відправити чотири з них, а протягом року, можливо, ще вісім, - сказав він.

За його словами, цей транспорт абсолютно необхідний Україні.

Вони перебувають у стані війни, і потрібно транспортувати багато матеріалів, їжі та цивільної допомоги, - пояснив міністр.

Потяги, які поїдуть з Норвегії в Україну, не нові: їм 40 років. Проте Україна сама попросила про таку підтримку, пише видання.

За словами Нігорда, витрати, пов’язані з їх транспортуванням і підготовкою, складуть 10-12 мільйонів норвезьких крон (приблизно 1 млн євро).

Уряд Норвегії надає Україні різноманітну підтримку від початку повномасштабного вторгнення. 

У березні стало відомо, що Норвегія передає Україні ще два повністю укомплектованих взводи системи ППО NASAMS у співпраці зі Сполученими Штатами - на додачу до двох, які США передали раніше. 

Уряд Норвегії на прохання ЄС і України також продовжив угоду з авіакомпанією SAS про перевезення українських пацієнтів до лікарень Європи до 31 серпня.

Нагадаємо, Північна Македонія передасть Україні бойові гелікоптери

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

 

Читайте також
У Запоріжжі зійшли з рейок кілька вантажних вагонів: затримуються пасажирські поїзди (відео) У Запоріжжі зійшли з рейок кілька вантажних вагонів: затримуються пасажирські поїзди (відео)
Через сходження вагонів кілька пасажирських рейсів курсуватимуть зміненим маршрутом.
"Укрзалізниця" призначила 21 додатковий поїзд на свята "Укрзалізниця" призначила 21 додатковий поїзд на свята
На свята та вихідні з нагоди Трійці та Дня Конституції компанія "Укрзалізниця" для перевезення понад півмільйона пасажирів призначила 21 додатковий поїзд і 58 рейсів.
Укрзалізниця з 1 червня запускає потяг у Європу, який з’єднає Київ, Будапешт і Відень Укрзалізниця з 1 червня запускає потяг у Європу, який з’єднає Київ, Будапешт і Відень
Вже з 1 червня почне курсувати потяг, який з’єднає Київ, Будапешт і Відень. Зокрема відновити міжнародне залізничне сполучення дозволила стабілізація ситуації з коронавірусом.
Loading...
Load next