Українцям пояснили, що потрібно для отримання електронного рецепта на ліки дистанційно

Українцям пояснили, що потрібно для отримання електронного рецепта на ліки дистанційно

Для того, щоб отримати електронний рецепт на ліки дистанційно, діагноз має бути зафіксований в Електронній системі охорони здоров'я.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я.

Також у відомстві нагадали, що від початку квітня рецептурні ліки в аптеці можна придбати не лише за паперовим, але й за електронним рецептом.

Е-рецепт не лише дозволяє забути про нерозбірливий почерк, уникнути можливих помилок у рецепті та незручності у разі, якщо рецепт загубиться, але й спростити процес призначення рецептурних ліків. На відміну від паперового, електронний рецепт спрощує процес повторних призначень, адже завдяки цифровізації це можна зробити дистанційно, - зазначається в повідомленні.

У МОЗ наголошують, що існують препарати (наприклад, антибіотики), які, згідно з протоколами лікування, можуть призначатися виключно на очному прийомі та після проведення відповідних обстежень.

Отримати електронний рецепт на ліки дистанційно можливо у разі лікування хронічних захворювань, тривалого лікування або у випадку рецидивних захворювань.

У повідомленні наголошується, що для отримання електронного рецепта передусім у системі обовʼязково має бути зафіксований діагноз та призначення лікуючого лікаря.

Обговоріть із лікарем можливість дистанційного виписування е-рецепта та формат комунікації, зручний для вас обох. За нагоди перевірте, щоби у вашій електронній медичній картці був вказаний ваш актуальний номер телефону. Сконтактуйте з лікарем в узгоджений час та спосіб. Це може бути робочий телефон лікаря, електронна пошта чи будь-який зручний месенджер, – зазначають в МОЗ.

Там додають, що коли лікар сформує е-рецепт, то пацієнт отримає СМС-повідомлення з номером рецепта та кодом його погашення. Потім необхідно обрати аптеку, яка відпускає ліки за е-рецептом, де потрібно фармацевту назвати номер та код погашення рецепта.

У МОЗ наголошують, що електронний рецепт дозволяє завжди мати призначення на потрібні ліки у телефоні.

Нагадаємо, "Маріуполь зруйнований на 90%": Зеленський оприлюднив кадри

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
У Мін’юсті пояснили як отримати паспорт старого зразка замість ID-картки
Відмовлятись від паспорта нового зразку можна лише через релігійні переконання
Українці зможуть скаржитися на порушення споживчих прав онлайн
Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів у тестовому режимі запустила чат-бот у Telegram. Тепер українці можуть поскаржитися на порушення їхніх прав у режимі онлайн.
Які країни відкриті для українських туристів
Міністерство закордонних справ України назвало нові напрямки. Зараз до списку 104 дозволених 104 країни додались 9 нових.
Loading...
Load next