В Україні завтра утримуватиметься надзвичайна спека

В Україні завтра утримуватиметься надзвичайна спека

В Україні у середу, 17 липня, утримуватиметься надзвичайна спека, втім, надалі очікується поступове зниження температури.

Про це повідомила синоптикиня Наталка Діденко. 

За прогнозом, антициклон, який затримався над Україною та блокував просунення вглиб континенту вологих і свіжих повітряних мас з Атлантики, поступово руйнуватиметься. 

Відтак, у середу, 17 липня, над Україною ще утримуватиметься надзвичайна спека, але вже у четвер, 18 липня, на Житомирщині, Київщині та Чернігівщині очікується зниження температури повітря. Впродовж 19 та 20 липня зона ослаблення спеки посунеться на південь, центр та схід України. 

17 липня температура сягатиме +34...39 °C, місцями буде +40 °C і вище. В західних областях буде прохолодніше: +30...34 °C. 

У західних областях України передбачаються локальні грозові дощі. Ввечері опади ймовірні на півночі та в центральних областях, окрім Полтавщини та Дніпропетровщини. Вони будуть неоднорідні та пройдуть лише місцями.

У Києві 17 липня буде +35...37 °C. Переважно сухо, ввечері можливий короткочасний дощ з грозою. 18 липня температура опуститься до +30...32 °C, а 19 липня до +28...30 °C.

Нагадаємо, Україна розширила консульські послуги у 20 країнах

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next