Уряд планує спростити процес оформлення статусу УБД

Уряд планує спростити процес оформлення статусу УБД

Комітет Верховної Ради з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів підтримав спрощення процедури присвоєння статусу ветерана бойових дій і рекомендував включити до порядку денного законопроєкт про внесення відповідних змін до законодавства.

Про це повідомляє пресслужба комітету Верховної Ради.

Нині військовослужбовці під час процесу оформлення статусів учасника бойових дій або особи з інвалідністю внаслідок війни зіштовхуються з низкою перешкод, зокрема бюрократичних.

Крім того, захисники, які звернулися до відповідних комісій для оформлення статусу ветерана, здебільшого продовжують проходити військову службу й не мають змоги з’являтися до компетентних органів на вимогу принести документи, яких бракує для оформлення статусу.

Законопроектом №9141 “Про внесення змін до Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту” пропонується надати право комісіям, які відповідають за присвоєння статусів, за заявою військовослужбовця або його представника витребовувати у відповідальних органів або осіб (наприклад, військової частини) необхідні документи, що є підставою для надання статусу.

Відповідальний орган або особа, які володіють необхідними документами, зобов’язані надати відповідь на запит не пізніше, ніж через тридцять днів від дати його надходження.

Наразі комітет пропонує прийняти законопроєкт за основу.

Нагадаємо, Зеленський зустрівся з президентом Італії

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Верховна Рада планує заборонити в Україні рекламу електронних сигарет Верховна Рада планує заборонити в Україні рекламу електронних сигарет
Верховна рада схвалила законопроєкт №4212 про зміни до статті 22 закону "Про рекламу". Зокрема згідно із цим законопроєктом в Україні реклама електронних сигарет, рідин до них та тютюнових виробів для електричного нагрівання буде забороненою.
В Україні заборонили облаштовувати паркомісця на тротуарах
Кабінет міністрів змінив правила паркування транспортних засобів в країні. Зокрема, нововведені зміни передбачають заборону облаштовувати паркомісця на тротуарах.
Loading...
Load next