Внаслідок нічного масованого обстрілу енергосистема України не постраждала - Міненерго

Внаслідок нічного масованого обстрілу енергосистема України не постраждала - Міненерго

Унаслідок нічного масованого обстрілу влучань в об’єкти енергетичної інфраструктури не зафіксовано, але є часткові відключення споживачів у шести областях.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства енергетики.

Уночі ворог завдав чергового масованого ракетно-дронового удару по всій території країни. Сили ППО спрацювали успішно, влучань в об'єкти енергетичної інфраструктури не зафіксовано, – йдеться у повідомленні.

Водночас триває терор прифронтових територій. На Донеччині ворог завдав артилерійського удару по одному з об'єктів генерації. Під час обстеження території було знайдено вибухонебезпечні уламки поруч зі складом паливних матеріалів. Жертв серед персоналу немає. Через обстріл зафіксовано пошкодження магістральної лінії електропередачі.

Також без світла залишається частина споживачів у Донецькій, Запорізькій, Сумській, Харківській, Херсонській, Чернігівській областях.

Уночі через технологічні порушення були відключені понад 18 тисяч споживачів на Дніпропетровщині. На цей момент усі абоненти в регіоні зі світлом.

Енергетики продовжують відновлювати електропостачання там, де це дозволяє безпекова ситуація. Загалом за добу світло повернули для понад 31 тисячі споживачів.

Енергетична система працює стабільно. Ліміти споживання до операторів системи розподілу не доводились. Триває експорт електроенергії до Польщі та Молдови. Генерація повністю забезпечує споживання, – додали в міністерстві.

Нагадаємо, Внаслідок повномасштабної агресії рф в Україні постраждало 974 дитини

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
У Білорусі повідомили про обстріл з території України (фото) У Білорусі повідомили про обстріл з території України (фото)
Білоруські прикордонники знайшли обстріляний стовп ще 11 вересня. Вони зазначили, що у стовп стріляли з мисливської рушниці.
В Україні провели військові навчання з систем "Бук", "Оса" та С-300 (відео) В Україні провели військові навчання з систем "Бук", "Оса" та С-300 (відео)
Проведені військові навчання мали на меті підвищити злагодженість в роботі бойових розрахунків. Участь у них взяв особовий склад зенітно-ракетних підрозділів.
Загострення на Донбасі: ТКГ провела позачергове засідання через обстріли Авдіївки Загострення на Донбасі: ТКГ провела позачергове засідання через обстріли Авдіївки
Україна виступила за те, щоб підгрупа ТКГ була частиною координаційного механізму і допомагала верифікувати порушення режиму припинення вогню.
Loading...
Load next