ПЦУ переходить на новий календар

ПЦУ переходить на новий календар

Православна церква України ухвалила рішення перейти на новий календар. Тож вже з 1 вересня більшість християн України можуть почати відзначати релігійні свята по-новому.

Про це заявив “ВВС Україна” митрополит Вінницький Симеон на початку архиєрейського собору ПЦУ в Києві у середу, 24 травня.

Тепер Різдво буде 25 грудня,  Покрова – 1 жовтня, Водохреще – 6 січня і Миколая – 6 грудня.

Але це не стосуватиметься Великодня і деяких інших свят, зокрема Трійці.

Раніше казали польські (католицькі) і українські (православні) свята, а сьогодні кажуть – українські і московські свята. Новий календар буде українським, а ті, хто залишаються на старому – трішечки на московському, – сказав Симеон.

Проти переходу проголосував один єпископ, ще один утримався.

Формально потім перехід ще має схвалити помісний собор церкви 27 липня 2023 року за участю мирян. Проте, як заявили ВВС предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній та низка інших епископів, питання вже вирішене, з 1 вересня перехід буде, – пише видання.

Нагадаємо, Резніков з Воллесом обговорили вступ України в НАТО

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Теги: 
Читайте також
Різдво 25-го грудня відтепер відзначатимуть і віряни Православної Церкви України Різдво 25-го грудня відтепер відзначатимуть і віряни Православної Церкви України
ПЦУ провела архиєрейський собор, під час якого затвердили перехід на новоюліанський календар
Церковне питання: московський патріархат ще не "все"? (відео) Церковне питання: московський патріархат ще не "все"? (відео)
Евакуйовані священнослужителі ПЦУ звернулися до міської ради щодо можливості використання Свято-Георгіївського кафедрального собору.
ПЦУ може скасувати піст на Новий рік, поки українці святкують Різдво 7 січня ПЦУ може скасувати піст на Новий рік, поки українці святкують Різдво 7 січня
Про можливість послаблення чи скасування посту заявив глава ПЦУ митрополит Епіфаній.
Loading...
Load next