Неповнолітнього коригувальника вогню з Бахмута засудили до 10 років тюрми

Неповнолітнього коригувальника вогню з Бахмута засудили до 10 років тюрми

В місті Дружківка Донецької області 19 травня пройшов суд над неповнолітнім жителем Бахмута, який зливав місця розташування українських військових та наводив на них російську артилерію.

Про це повідомляє Судовий репортер.

Слідство вияснило, що після повномасштабного вторгнення юнак з Бахмуту познайомився в Telegram з чоловіком на ім'я Євген, який виявився з інформатором російських спецслужб.

З 30 травня і по 19 липня він передавав інформацію про розташування українських військових та наслідки російських обстрілів — надсилав скріншоти карток з позначками та голосові повідомлення. Молодий чоловік діяв з політичних та ідеологічних мотивів і, як вважається, бажав окупації Донецької області, — йдеться у матеріалах справи.

Його співрозмовник отриману інформацію передавав негласному позаштатному співробітнику "ЦСО МОБ ДНР" та колишньому начальнику розвідки артилерії "100 ОМСБР ДНР" для завдання ракетних ударів по особовому складу та місцях скупчення військової техніки ЗСУ.

В червні обвинувачуваного додали до заритого телеграм-чату, де були інші працівники спецслужб РФ та інші завербовані коригувальники. Він почав скидати туди іншу інформацію про важливі для військових місця.

Так, 12 липня 2022 року він передав скріншоти карти з відмітками про місцезнаходження особового складу та військової техніки та засіб зв'язку Starlink. 19 липня росіяни обстріляли цю позицію. Того ж дня обвинувачений сходив у розвідку на місце влучення ракет. Після цього він повідомив, що українські військові й досі залишаються там. 22 липня окупанти обстріляли об'єкт вдруге.

Коригувальника затримали у серпні минулого року.

Зараз йому мене 17 років. Отже, він неповнолітній. Свою вину він визнав повністю. Його засудили до 10 років ув'язнення.  

Дії обвинуваченого кваліфікували як колабораціонізм — надання незаконним збройним формуванням та/або збройним формуванням держави-агресора допомоги у веденні бойових дій проти Збройних сил України (ч. 7 ст. 111-1 ККУ).

Нагадаємо, Швейцарія може перепродати 25 танків Leopard Німеччині для відправки в Україну

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Порошенко має намір судитись з Гордоном за наклеп про "змову з Путіним" (відео) Порошенко має намір судитись з Гордоном за наклеп про "змову з Путіним" (відео)
Адвокати експрезидента та лідера партії "ЄС" Порошенка судитимуться з українським журналістом Дмитром Гордоном через його висловлювання про "змову з Путіним" та нібито навмисної "здачі" Маріуполя проросійським бойовикам у 2014 році.
Репер Моргештерн заявив, що попри заборону та "чорний список" приїхав в Україну (відео) Репер Моргештерн заявив, що попри заборону та "чорний список" приїхав в Україну (відео)
Моргештерн записав відео в полі із соняшниками й заявив, що нібито зараз він знаходиться на території України. Потім він, разом зі своєю нареченою якій репер нещодавно зробив пропозицію, їхали на авто по трасі.
Російські окупанти передали Україні списки полонених на обмін Російські окупанти передали Україні списки полонених на обмін
Українська сторона передала окупантам свої списки на обмін полоненими ще взимку, однак ті своєю чергою спромоглись на відповідь лише зараз.
Loading...
Load next