Деокупація української території "Це політична проблема" - Папа Римський

Деокупація української території "Це політична проблема" - Папа Римський

Папа Римський Франциск назвав деокупацію українських територій, які наразі перебувають під контролем Росії, “політичною проблемою”.

Про це він сказав в інтерв’ю Telemundo, опублікованому 25 травня.

За словами понтифіка, Україна “не так мріє про мирні переговори”, оскільки країна разом із західними союзниками “має дуже велику силу”.

Вони не так мріють про мирні переговори, тому що український блок насправді дуже сильний: уся Європа, США… Інакше кажучи, вони мають дуже велику власну силу… Що йому дуже болить і з чим він просить співпраці, то це зі спробою повернути цих дітей в Україну, — сказав він.

На питання, чи не повинна Росія для досягнення миру повернути окуповані території Україні, Папа Римський заявив, що це – “політична проблема”.

Це політична проблема. Миру буде досягнуто того дня, коли вони [Україна і Росія] зможуть говорити одне з одним – або самі, або через інших. Якщо вони не будуть говорити… це політичне питання, – зауважив понтифік.

Нагадаємо, Рятувальні роботи у Дніпрі триватимуть усю ніч

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Папа Римський закликав запобігти насильству на сході України Папа Римський закликав запобігти насильству на сході України
Папа Римський Франциск із тривогою слідкує за усіма подіями, які відбуваються на Донбасі і закликає запобігти ескалації насильства в Україні, з боку Російської Федерації.
Папа Римський висловив сподівання на те, що в Україні не буде конфлікту Папа Римський висловив сподівання на те, що в Україні не буде конфлікту
Понтифік, говорячи про Христа, пояснив, що віряни очікують від нього допомоги для вирішення конфліктів у всьому світі. Він висловив надію на те, що в Україні не буде нового конфлікту.
Папа Римський звернувся із побажанням до України Папа Римський звернувся із побажанням до України
Під час недільної служби Франциск, Папа Римський побажав Україні миру.
Loading...
Load next