В Україні почав працювати Єдиний реєстр зброї

В Україні почав працювати Єдиний реєстр зброї

В Україні запрацював Єдиний реєстр зброї (ЄРЗ) з 23 червня.

Про це повідомив Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко.

Сьогодні – 23 червня. Це один із важливих дедлайнів, які я публічно ставив і для себе, і для всієї команди МВС. І ми це зробили: Єдиний реєстр зброї відсьогодні повноцінно працює, – написав очільник МВС.

Зазначається, що основними перевагами впровадження ЄРЗ є те, що громадяни зможуть легко отримувати інформацію про свою зареєстровану зброю. Окрім того, завдяки діджиталізації послуг у сфері обігу зброї процедура отримання дозволів буде спрощена.  

Єдиний реєстр зброї передбачає також створення Електронних кабінетів. Тож українці зможуть отримати послугу, не виходячи з дому, без відвідування органу Нацполіції, шляхом подачі документів через "Єдине вікно громадянина" або у магазині з продажу зброї.  

МВС також створило додаткові канали зв’язку з громадянами: контакт-центр ЄРЗ: 044-33-44-035. Чат-бот Єдиного реєстру зброї у Телеграмі @arms_mvs_bot.

Нагадаємо, На Дніпропетровщині через гроші онук зарізав бабусю

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
У Мін’юсті пояснили як отримати паспорт старого зразка замість ID-картки
Відмовлятись від паспорта нового зразку можна лише через релігійні переконання
Українці зможуть скаржитися на порушення споживчих прав онлайн
Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів у тестовому режимі запустила чат-бот у Telegram. Тепер українці можуть поскаржитися на порушення їхніх прав у режимі онлайн.
Які країни відкриті для українських туристів
Міністерство закордонних справ України назвало нові напрямки. Зараз до списку 104 дозволених 104 країни додались 9 нових.
Loading...
Load next