У Херсоні після підтоплення підключили підстанцію - Міненерго

У Херсоні після підтоплення підключили підстанцію - Міненерго

Станом на 5 липня у Херсоні після підтоплення енергетики підключили підстанцію.

Про це повідомляє Міністерство енергетики.

Триває фіксація та ліквідація наслідків повені, яка виникла через підрив дамби. Енергетикам вдалося заживити одну із підстанцій Херсона для відновлення роботи обʼєкта критичної інфраструктури – міської каналізаційно-насосної станції. У місті залишаються відключеними 13 тисяч споживачів, 100 трансформаторних підстанцій, дев'ять повітряних ліній електропередачі, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що переважна більшість відключених споживачів - у мікрорайоні міста «Острів». Роботи із заживлення просуваються повільно через обстріли міста та значне затоплення електроенергетичного обладнання.

Також триває ремонтна кампанія на об’єктах генерації - теплової, гідро- та атомної. Дефіциту немає. Електроенергії, яку виробляють українські електростанції, повністю достатньо для покриття потреб споживачів. Комерційний імпорт електроенергії за минулу добу становив 121 МВт-год., експорт відсутній.

Рівень води у ставку-охолоджувачі Запорізької АЕС становить 16,56 м. Цього достатньо для забезпечення потреб станції.

Водночас триває ворожий терор прифронтових та прикордонних з РФ областей. Через обстріли без світла залишилася частина споживачів у Харківській та Херсонській областях. На Херсонщині окупанти пошкодили складські будівлі на виробничо-технічній базі Оператора ГТС України.

На Донеччині знеструмлювалися 13 населених пунктів. Зараз більшість споживачів заживлено. Через попередні обстріли залишається без світла частина абонентів у Чернігівській, Сумській, Запорізькій областях. Ремонтні бригади енергетиків працюють там, де це дозволяє безпекова ситуація. Через негоду знеструмлювалися споживачі в Рівненській області, зараз всіх заживлено. Крім того, через технологічні порушення знеструмлена частина споживачів у Дніпропетровській області, ведуться відновлювальні роботи.

Нагадаємо, ЗАЕС працює в штатному режимі – Нікопольська РВА

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
У Київ прибула баржа з херсонськими кавунами (фото) У Київ прибула баржа з херсонськими кавунами (фото)
За лічені дні до Дня Незалежності на Київщину приїхала баржа з 300 тоннами стиглих кавунів.
Loading...
Load next