Міненерго спростувало російські фейки про енергетику, АЕС та тривалі відключення світла

Міненерго спростувало російські фейки про енергетику, АЕС та тривалі відключення світла

Україна не експортує електроенергію й не залякує населення відключеннями світла. Винуватцем критичної ситуації в енергетиці України є Росія.

Про це повідомляє Міністерство енергетики.

Експорт електроенергії не здійснюється. Міністерство вже неодноразово наголошувало на тому, що причина і винуватець критичної ситуації в енергетиці України та обмежень енергопостачання, що зараз відбуваються, – це Росія, її масовані удари по українській енергетиці - маневровій генерації, об’єктах системи передачі електроенергії, - йдеться у повідомленні.

У Міненерго наголосили, що стабілізаційні відключення електроенергії застосовуються виключно для того, щоб система залишалась працюючою.

Ворог використовує фейкові меседжі, що влада спеціально залякує українців, щоб примусити до капітуляції та змусити виїжджати з України. Це також фейк. Адже це робить не українська влада, а російська - з метою посіяти страх, розчарування і зневіру, - заявили у міністерстві.

Зазначається, що енергетики роблять усе можливе, щоб утримувати ситуацію стабільною, і постійно працюють над збалансуванням енергосистеми. Водночас, через руйнування 9 ГВт генерації внаслідок російських масованих атак дефіцит електроенергії є значним.

У Міненерго також зауважили, що розвиток атомної і розподіленої генерації - це важливі паралельні процеси, які не впливають один на одного і які розвиваються одночасно.

Нарощування потужностей розподіленої генерації електроенергії має важливе значення для забезпечення термінових потреб споживачів. Нам дуже потрібна розподілена генерація: газотурбінні і газопоршневі установки, зелена генерація. І уряд постійно працює над такими швидкими рішеннями, - заявляє Міненерго.

Водночас у міністерстві зазначають, що розвиток атомної генерації дозволить реалізувати довгострокові проєкти, що забезпечать енергетичну стабільність України в майбутньому.

Нагадаємо, У рф переслідують мігрантів, щоб відправити на війну в Україну - британська розвідка

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
У російському Слідкомі вигадали фейк про "летючі ескадрони смерті націоналістів" у Харкові У російському Слідкомі вигадали фейк про "летючі ескадрони смерті націоналістів" у Харкові
Голова Слідчого комітету Російської Федерації доручив слідчим фіксувати факти "залякування українськими націоналістами мирних жителів Харкова".
Паніка в рядах пропагандистів або як соловйов не "відвідав концерт Кобзона" (відео) Паніка в рядах пропагандистів або як соловйов не "відвідав концерт Кобзона" (відео)
СБУ відреагувало на інформацію про нібито "замах" на соловйова.
"Краще в полон не потрапляти": окупанти з ЛНР поширили черговий фейк (відео) "Краще в полон не потрапляти": окупанти з ЛНР поширили черговий фейк (відео)
На відео жінка говорила не правдиву інформацію, вона заявила, що українські військові "замінували" дівчину, вставивши їй в статевий орган гранату.
Loading...
Load next