Парламент Нідерландів визнав Голодомор геноцидом українців

Парламент Нідерландів визнав Голодомор геноцидом українців

Нижня палата парламенту Нідерландів офіційно визнала Голодомор 1932-1933 років геноцидом українського народу. Таке рішення вже привітав президент України Володимир Зеленський. Він заявив, що називати речі своїми іменами необхідно для справедливості та боротьби з повторенням таких злочині.

Про це Зеленський написав у Twitter

Палата представників Нідерландів підтримала рішення більшістю голосів. Наразі це означає, що частково влада країни визнає Голодомор злочином проти народу України. Це важливо для усвідомлення світовою спільною усіх злочинів радянської влади та її наступниці - росії.

Називати речі своїми іменами – це ключова передумова справедливості та недопущення повторення таких страшних злочинів, – написав Володимир Зеленський.

Окремо також президент України подякував Нідерландам за підтримку нашої країни. Зокрема, він відзначив допомогу, яку надає країна для того, аби ми могли захиститися від загарбників.

Рішення про визнання Голодомору геноцидом українського народу прокоментував і голова МЗС Дмитро Кулеба. Він назвав його “важливим кроком” у встановленні історичної правди.

Я вдячний Нідерландам за те, що вони зайняли тверду позицію щодо необхідності притягнення до відповідальності за минулі та теперішні злодіяння, – зазначив Кулеба.

Нагадаємо, Чехія підтримає вступ України до НАТО

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Збірна України прилетіла в Амстердам на матч Євро-2020 з Нідерландами Збірна України прилетіла в Амстердам на матч Євро-2020 з Нідерландами
Українські футболісти на чартерному рейсі приземлились в Амстердамі, де проведуть матч з Нідерландами в рамках футбольного чемпіонату Євро-2020.
У Нідерландах розпочалось друге засідання у справі про збиття боїнга МН17 на Донбасі У Нідерландах розпочалось друге засідання у справі про збиття боїнга МН17 на Донбасі
У судовому комплексі поблизу Амстердама розпочалось слухання у справі збитого малазійського літака.
"Укрзалізниця" передасть своїх двох ведмедів до зоопарку у Нідерландах "Укрзалізниця" передасть своїх двох ведмедів до зоопарку у Нідерландах
"Укрзалізниця" виявила на балансі одного зі своїх структурних підрозділів у Запоріжжі двох ведмедів. Тепер акціонерне товариство передасть їх зоопарку в Нідерландах.
Loading...
Load next