ПАРЄ визнала Голодомор геноцидом українського народу

ПАРЄ визнала Голодомор геноцидом українського народу

Парламентська асамблея Ради Європи (ПАРЄ) проголосувала за визнання Голодомору актом геноциду українського народу.

Про це повідомили президент України Володимир Зеленський і глава МЗС Дмитро Кулеба у Twitter.

Відновлення історичної справедливості та вшанування пам’яті жертв Голодомору надсилає чіткий сигнал: справедливе покарання за всі минулі та нинішні злочини Москви неминуче, – зазначив у своєму повідомленні Зеленський, подякувавши за рішення.

Глава МЗС також подякував, що ПАРЄ визнала сталінський Голодомор 1932–1933 років актом геноциду.

Важливо, що ПАРЄ також закликала всі парламенти держав-членів Ради Європи та інші парламенти наслідувати цей приклад. Це правильно з моральної, історичної і політичної точок зору, – зауважив міністр.

Рішення ухвалили 73 голосами "за" і одним "проти".

Нагадаємо, З початку року на соцвиплати було спрямовано 335,8 млрд грн ‒ Мінфін

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Я знаю, що ваш уряд вам каже, - Арнольд Шварценеггер (відео) Я знаю, що ваш уряд вам каже, - Арнольд Шварценеггер (відео)
Голлівудський актор Арнольд Шварценеггер звернувся до росіян.
"Запалюємо свічку і відчуваємо мороз по шкірі": Зеленський повідомив про будівництво другої черги музею Голодомору "Запалюємо свічку і відчуваємо мороз по шкірі": Зеленський повідомив про будівництво другої черги музею Голодомору
Сьогодні, 27 листопада в Україні вшановують пам'ять жертв голодоморів.
Зрив показу фільму про Голодомор в Україні: у Москві заблокували центр "Меморіал" (відео) Зрив показу фільму про Голодомор в Україні: у Москві заблокували центр "Меморіал" (відео)
Організація "Меморіал" презентувала фільм "Ціна правди" польської режисерки Агнешки Холланд. Він розповідає історію британського журналіста, котрий першим розповів світу про Голодомор в Україні.
Loading...
Load next